Onderzoekers maken een accu voor een elektrische auto die "onmiddellijk" wordt opgeladen - Curioctopus.nl
x
Onderzoekers maken een accu voor een…
Deze Aziatische fotograaf van 50 heeft de wereld verbaasd met zijn lichaam van een twintiger Iedereen kent lord of the rings maar weinigen kennen het verhaal van de man die het heeft geschreven

Onderzoekers maken een accu voor een elektrische auto die "onmiddellijk" wordt opgeladen

06 Augustus 2017 • Door Skip
11.080
Advertisement

Onderzoekers van de Purdue University hebben een accu ontwikkeld die ter plekke op te laden is; dat is praktisch, goed voor het milieu en veilig. Op dit moment hebben elektrische auto's oplaadpunten nodig waar de batterijen opgeladen kunnen worden en staan op strategische plekken naargelang de bereikbaarheid. Het hele gebeuren is tijdrovend en niet altijd zijn er palen in de buurt. Maar dankzij deze nieuwe technologie kunnen alle bezitters van hybride of elektrische auto's hun voertuigen net zo opladen als alle andere automobilisten dat kunnen, namelijk in een mum van tijd en bij een tankstation.

De accu kan worden opgeladen doordat de vloeistoffen die het van energie voorzien kunnen worden vervangen. Dit kan worden gedaan bij elk tankstation.

Door deze sensationele ontdekking zal niet alleen het opladen van elektrische auto's een stuk sneller gaan en dat ze handiger worden in het gebruik, het zal ook behoorlijk het de benodigde infrastructuur voor deze auto's gaan verminderen. Deze innovaties hebben we te danken aan de professoren John Cushman en Eric Nauman aan de Purdue University; dat ze een fonkelnieuwe batterij hebben ontworpen (IF-battery).

Dit nieuwe model is van het type "flow battery" (batterij met vloeibare elektrodes) waar geen elektrisch oplaadpunt voor nodig is om opnieuw geladen te worden. In plaats daarvan hoeft alleen maar de vloeistof te worden vervangen in de batterij. Deze vloeistoffen zijn geen restproducten omdat ze kunnen worden opgeslagen en weer opgeladen kunnen worden dankzij de zon, wind of het water. Elektrische auto's die deze technologie zullen gebruiken, komen dan aan bij het tankstation om hun vloeistoffen te deponeren en 'laden zich dan opnieuw op' net als iedere andere auto.

De elektrische auto's zullen alle voordelen hebben van een auto die op fossiele brandstoffen werkt: snel en praktisch tanken dus.

Deze nieuwe accu met vloeibare elektrodes is uniek in zijn soort omdat het geen dure en kwetsbare membranen heeft die je wel aantreft in andere modellen. "Versleten membranen kunnen het aantal heropladingen beperken en zorgen ervoor dat enkele accu's vlam kunnen vatten", zo laat Cushman weten in een interview met de pers. "De IF-accu is gemaakt van onderdelen die veilig genoeg zijn om thuis te worden opgeslagen en is zo stabiel dat hij kan worden geproduceerd en verspreid op grote schaal. Daarnaast is hij erg goedkoop."

Wanneer kunnen we dan deze accu's dan op de markt verwachten? Het grootste obstakel is niet het materiaal, dat goed verkrijgbaar is ook qua prijs, maar mensen. De onderzoekers hebben veel meer financiële steun nodig om dit project tot een einde te brengen en te beginnen met de grootschalige distributie. Dat is de reden waarom zij nu hun onderzoek wereldkundig maken in de hoop de aandacht te trekken van een of andere geldschieter.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt