Volgens een neurologisch onderzoek behoort dit lied tot de meest ontspannende ter wereld en vermindert het de angst met 65%

Janine image
door Janine

10 Juni 2020

Volgens een neurologisch onderzoek behoort dit lied tot de meest ontspannende ter wereld en vermindert het de angst met 65%
Advertisement

Hoe vaak is muziek niet het medicijn geweest dat we nodig hadden om ons beter te voelen? Meer dan in het verleden is muziek de hele dag alomtegenwoordig geworden, of bijna. Terwijl we ons voorbereiden om de deur uit te gaan, zendt de radio muziek uit, waar we naar luisteren om naar ons werk te gaan. Elk type aankoop heeft altijd achtergrondmuziek, net als de meest intense momenten van ons leven. Heeft muziek zoveel macht over het menselijk brein? Het lijkt van wel, zozeer zelfs dat experts de melodie hebben geïdentificeerd die angst met meer dan de helft zou verminderen.

via independent.co.uk

Advertisement
Kashirin Nickolai/Wikiemdia

Kashirin Nickolai/Wikiemdia

Wanneer iemand spreekt om een ​​bericht of informatie over te brengen, doet hij dat met alle middelen waarover hij beschikt: het woord natuurlijk, maar ook de gezichtsuitdrukkingen en de gebaren en bewegingen van het lichaam. In zekere zin is zelfs muziek een instrument dat bijdraagt ​​om de inhoud van de boodschap over te brengen: in feite doet het dat op de meest directe manier en wekt het meer emoties op.

De complexiteit van muziek verandert samen met de menselijke evolutie: van het geluid dat wordt geproduceerd door twee stenen die tegen elkaar botsen, zijn we overgegaan op het geluid dat wordt gegenereerd door min of meer lege stokken om verschillende tonen te produceren. In een proces dat millennia lang duurt zijn we gearriveerd tot de complexe muziekinstrumenten die we vandaag hebben. De geluiden die ons ontroeren zijn natuurlijk anders dan die van het verleden, maar feit is dat de menselijke ziel vibreert wanneer ze afstemt op de melodie die door de tijd wordt gekenmerkt.

Laten we niet vergeten dat de mens op een gegeven moment begreep dat zelfs zijn eigen stem een ​​muziekinstrument kon zijn, en van daaruit werd de muziek liedjes.

Het effect dat muziek op mensen heeft, is gewoonweg fascinerend: hetzelfde lied kan melancholie, angst of juist geluk en ontspanning bij anderen uitlokken. De intensiteit van emoties kan extreme niveaus bereiken, van negatieve zoals huilen en verdriet, tot positieve euforie en vreugde. Muziek geeft dezelfde adrenaline in het lichaam vrij die een adembenemende ervaring zou zijn.

Ook experts zijn overtuigd van de kracht van muziek, in die zin dat verschillende problemen kunnen worden aangepakt met muziektherapieën. Op scholen kiezen sommige leraren ervoor om activiteiten te begeleiden met muziek om betere resultaten te behalen.

Het zal je vast zijn overkomen dat je humeur volledig veranderde, alleen omdat je naar een bepaalde soort muziek luisterde: het is de melodie die volgens experts in staat is om onrust of angst te kalmeren en een staat van diepe ontspanning te veroorzaken als er naar geluisterd wordt in de juiste omstandigheden. De titel is "Senza Peso" en aangeraden wordt om ernaar te luisteren op een rustige plek, waar je ongestoord en comfortabel kunt zitten.

Veel luisterplezier!

Advertisement