Er worden meer dan duizend maaltijden bereid voor de slachtoffers van de orkaan maar niemand heeft het erover: een post verandert alles - Curioctopus.nl
x
Er worden meer dan duizend maaltijden…
20 zeldzame foto’s die de geschiedenis vanuit ongebruikelijke kanten en gezichtspunten vertellen 20 modellen die je opvatting over

Er worden meer dan duizend maaltijden bereid voor de slachtoffers van de orkaan maar niemand heeft het erover: een post verandert alles

02 Oktober 2017 • Door Skip
2.319
Advertisement

Orkanen en politieke beslissingen die de eenheid van vele immigrantengezinnen in de V.S. op het spel zetten zijn niet voldoende om het diepgaande gevoel van solidariteit af te remmen dat de inwoners van dit land karakteriseert die in een periode van twee weken zijn getroffen door niet een maar twee orkanen, Harvey en Irma. Iedereen te hulp schieten die in moeilijkheden verkeert daar is enorm veel inzet voor nodig omdat de aantallen ook enorm zijn, maar de basishulp komt altijd van onder uit, vanuit het gevoel van gulheid dat velen aan de dag hebben gelegd in die moeilijke dagen. Een voorbeeld hiervan is het werk dat de eigenaren van een restaurant in Port Arthur in Texas waar zij allemaal gratis meer dan duizend warme maaltijden hebben klaargemaakt.

In het restaurant Sake&Sushi Bar in deze plaats in Texas is al het personeel ingezet om de mensen die zijn getroffen door orkaan Harvey te helpen.

In een post die door de zoon van een van de eigenaren is gedeeld valt te lezen:

Mijn vader en mijn oom Binh zijn eigenaren van een restaurant in Southeast Texas en zij zijn ook getroffen door Harvey maar de media heeft het er niet over. Vandaag hebben zij, hun medewerkeers en vrijwilligers geholpen met het bereiden van meer dan duizend maaltijden voor slachtoffers, hulpverleners en andere vrijwilligers. Mijn vader en oom doen er beiden heel bescheiden over, maar ik denk dat ze allebei wel herkenning en waardering verdienen voor alles wat zij doen. Het restaurant Sake Sushi Bar in Port Arthur, Texas is van hen. Mocht je in de buurt zijn zou je even langs moeten komen om deze hard werkende mannen te steunen of hun goede daad op Facebook te delen. Dat verdienen ze.

Het personeel van het restaurant heeft een dag en een nacht onafgebroken gewerkt om deze maaltijden met rijst, groente en kip te bereiden.

Advertisement

De post van de jongen op Facebook heeft duizenden positieve reacties gekregen (in verschillende talen!) en is viraal gegaan. Het zoveelste bewijs dat ondanks de vele tegenstrijdigheden is het saamhorigheidsgevoel sterk onder alle volkeren waar dit land uit bestaat.

Tags: USAAltruïsmeVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt