Na 23 jaar huur krijgt ze een onverwachte verrassing van de eigenaar: "Dit huis is nu van jou"

Janine image
door Janine

31 Oktober 2022

Na 23 jaar huur krijgt ze een onverwachte verrassing van de eigenaar: "Dit huis is nu van jou"
Advertisement

Ons huis is een beetje ons toevluchtsoord, die plek waar we onszelf graag opsluiten van de wereld, waar we weten dat we ons veilig kunnen voelen als de voordeur eenmaal op slot is. Voor velen is dit toevluchtsoord, door wil of uit noodzaak, altijd gehuurd en met het risico van verandering. Het kan een verdienste zijn of een gebrek, het hangt allemaal af van het perspectief van waaruit je het bekijkt, van wat je uit je bestaan ​​zou willen halen: het is waar, een huurhuis kan niet echt als het onze voelen, maar het is ook waar dat het ons veel vrijer laat als we besluiten dat het tijd is om het achter ons te laten en ergens anders heen te gaan. Hoe dan ook, na tientallen jaren in hetzelfde huis te hebben gewoond, hebben we de neiging om ons huis als iets van onszelf te beschouwen.

Een vrouw uit Melbourne kreeg na 23 jaar huren een geweldige verrassing. Laten we samen het verhaal ontdekken.

via 9Now

Advertisement
A current affair/YouTube

A current affair/YouTube

Jane Seyner is een 74-jarige vrouw die al 23 jaar in haar huidige huurappartement woont zonder te beseffen dat het ooit van haar zou zijn. Het huis, dat sinds het begin van het huurcontract voor $200 per week wordt gehuurd, is in uitstekende staat gehouden door de vrouw, die trots zegt dat ze de tuin, die ze bij haar aankomst kaal vond, weelderig heeft gemaakt. De eigenaar, John Perret, was een zeer gulle en behulpzame plaatselijke apotheker.

Op een dag kreeg Jane een telefoontje van John die het verrassende nieuws bracht: "Ik wil dat je met mijn advocaat praat, hij is hier nu en je moet hem al je gegevens achterlaten, want ik ga je het hele huis nalaten”. Kortom, de inmiddels bejaarde eigenaar had haar het huis cadeau gedaan, zonder enig verzoek of extra kosten.

Advertisement
Dave Bevis/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Dave Bevis/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Jane zei heel blij te zijn dat ze eindelijk het huis waar ze zoveel jaren voor heeft gezorgd tot haar eigendom kan verklaren en dat ze nu eindelijk in alle rust van haar pensioen kan genieten. Maar daar houdt de vrijgevigheid van deze man niet op: de vrouw heeft namelijk ontdekt dat John multimiljonair was, maar nooit was gestopt met het helpen van anderen. Toen hij naar het verpleeghuis verhuisde waar hij het laatste deel van zijn leven woonde, deed de man een grote donatie, en ook aan het ziekenhuis waar hij enkele jaren geleden was behandeld. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe altruïstisch en ongelooflijk genereus Perret is", zei professor Nigel Toussiant van het Royal Melbourne Hospital. "We zijn als ziekenhuisafdeling van het Royal Melbourne Hospital enorm dankbaar voor zo'n erfenis. Het is gewoon geweldig."

Ondertussen geniet Jane Sayner, nog steeds ongelovig, van haar pensioen en bedankt ze John elke dag voor dat prachtige onverwachte geschenk.

Advertisement