Ze vindt een envelop met contant geld en geeft deze terug aan de eigenaar: "Ik wil geen beloningen"

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

Ze vindt een envelop met contant geld en geeft deze terug aan de eigenaar: "Ik wil geen beloningen"
Advertisement

We weten allemaal op de een of andere manier wat het betekent om met uitgaven te moeten omgaan om aan het einde van de maand rond te kunnen komen. Stel je voor dat je in een openbaar park loopt en toevallig een envelop vol geld tegenkomt die op de grond is achtergelaten; wat zou je doen, zou je het houden of zou je het overhandigen aan de politie? Het dilemma zou heel moeilijk op te lossen zijn, vooral als je op het moment van de ontdekking in moeilijkheden verkeerde en dat geld echt nodig zou hebben. Het zou echter voldoende zijn om jezelf in de schoenen te plaatsen van de persoon die die envelop is kwijtgeraakt om te begrijpen wat echt het juiste is om te doen.

Het verhaal van deze vrouw vertelt ons hoe eerlijkheid soms de eenvoudigste en meest directe keuze is en hoe het altijd ruimschoots wordt beloond.

via El Mundo

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Estrella Yedra is een 40-jarige vrouw die in de wijk Cerro Amate in Sevilla, in Spanje, woont. Op een avond, toen ze thuiskwam met haar 4-jarige zoon, besloot ze naar het park te gaan en liep over een envelop met het speelgoedkarretje van de kleine. Toen ze het opraapte, besefte de vrouw dat het de belangrijke som van 490 euro bevatte en besloot, nadat ze haar zoon naar huis had gebracht om hem aan haar man toe te vertrouwen, onmiddellijk naar de politie te gaan om het geld terug te geven. "Ik weet hoe het is om geld nodig te hebben en het kwam nooit bij me op om het te houden", vertelde Estrella later aan de pers. “Ik dacht dat het misschien van een gezin was dat het nodig had. Het is niet van mij en wat niet van mij is, houd ik niet voor mezelf”.

Slechts een paar uur eerder liep Carmen, een 84-jarige vrouw, in datzelfde park nadat ze haar pensioen van de bank had gehaald; pas toen ze wakker werd uit haar middagdutje besefte ze teleurgesteld dat ze de envelop niet meer bij zich had en besloot ze zich tot haar kleindochter te wenden om haar probleem uit te leggen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De teruggave van het geld was mogelijk dankzij de kleindochter van Carmen, die het nieuws van de door de politie bekendgemaakte vondst op alle sociale kanalen op Twitter las en het aan de vrouw meldde. "Toen we elkaar ontmoetten, was de vrouw erg emotioneel. Ze huilde en wilde me een cadeau geven, maar ik zei dat ze zich geen zorgen moest maken, het was niet nodig", vervolgt Estrella.

Dit gebaar van belangeloze eerlijkheid bracht de vrouw veel geluk: er werd namelijk een solidariteitscampagne gelanceerd om werk te vinden voor haar en haar echtgenoot, beiden werkloos, en Estrella kreeg al snel een aanbod van een multiservicebedrijf. Maar dat niet alleen. De pianist James Rhodes, ontroerd door haar gebaar, gaf haar het terugbetaalde bedrag, terwijl de lokale politie haar het Kruis van Verdienste toekende.

Het valt niet te ontkennen: eerlijkheid loont altijd!

Advertisement