Hij hangt zijn winterkleren aan een boom: "Als je ze nodig hebt, neem ze mee, ze zijn gratis"

Janine image
door Janine

14 Januari 2023

Hij hangt zijn winterkleren aan een boom: "Als je ze nodig hebt, neem ze mee, ze zijn gratis"
Advertisement

De komst van de winter en de feestdagen is voor velen synoniem met vreugde, uitgebreide lunches van oneindige duur, ontmoetingen met min of meer welkome familieleden, maar voor velen is het in plaats daarvan een moeilijk moment vanwege de kou en het gebrek aan middelen waarover ze beschikken om ermee om te gaan. Het gebeurt vaak met de seizoenswisseling om oude truien en dekens in de kast te vinden die we al jaren niet meer hebben gebruikt of die we niet meer willen. Voordat we ze weggooien, moeten we echter altijd bedenken dat ze ergens anders een nieuw leven zouden kunnen krijgen.

Als we er niet voor kiezen om ze door te verkopen, kunnen we onze oude spullen naar verzamelcentra brengen, waar ze kunnen worden uitgedeeld aan minderbedeelden. Een jonge Mexicaan dacht erover om een ​​nog directer gebaar te maken om mensen in nood te helpen, laten we samen uitzoeken welk gebaar.

via Colinas de Santa Engracia (Casas ARA) Pesqueria N.L/Facebook

Advertisement
Alejandro Solis/Facebook

Alejandro Solis/Facebook

De jonge Alejandro Solis maakte reclame voor zijn liefdadigheidsinitiatief op een sociaal netwerk. Het doel is om degenen die last hebben van de kou in Nuevo Leon, in Mexico, te helpen door hun kast te bevrijden van oude, ongebruikte kleding. In feite hing de man kleerhangers met zijn oude truien aan een boom, samen met een bord dat mensen in nood uitnodigde om te nemen wat ze nodig hadden. “Neem het als je het nodig hebt, het is gratis!" Is te lezen op het bord met een grappige waarschuwing: "Maar wees niet egoïstisch! Neem alleen mee wat je nodig hebt!". De man deelde vervolgens het prachtige initiatief in een bericht op Facebook, in zijn buurtgroep, waarbij hij specificeerde dat hij ook veel andere kleding had om te doneren, dameskleding, T-shirts en broeken, en hij nodigde iedereen die ze nodig had uit om contact met hem op te nemen.

Advertisement

De post werd hartelijk onthaald door gebruikers van sociale media, die de man complimenteerden met het mooie initiatief en hem het beste wensten. Er was geen gebrek aan controverse van degenen die, het niet vertrouwend, twijfelden of iemand zich de kleren zou hebben kunnen toe-eigenen om ze door te verkopen, maar het waren maar een paar negatieve gedachten. "Wie goed doet, goed ontmoet”, aldus een gebruiker. "Maak je geen zorgen als ze het houden of verkopen, doe gewoon wat uit je hart komt."

We complimenteren Alejandro met zijn mooie solidariteitsinitiatief.

Advertisement