Het Burning Man-festival is achter de rug: deze foto's laten zien dat dit het meest lijpe festival is ter wereld - Curioctopus.nl
x
Het Burning Man-festival is achter de…
Voor en na Photoshop: dit zijn de grappigste fotomontages die ooit op internet zijn gezet Leer wat het verschil is tussen een hartinfarct, hartstilstand en beroerte. Je zou een leven kunnen redden

Het Burning Man-festival is achter de rug: deze foto's laten zien dat dit het meest lijpe festival is ter wereld

29 September 2017 • Door Skip
5.689
Advertisement

Het was op een zomermiddag in het jaar 1986 toen er op het strand in San Francisco twee houten beelden vlam vatten. Het was een groep vrienden die de vlammen aanjoegen, voor de lol hadden ze besloten de evenbeelden van een mens en een hond te vernielen. Onder de jongeren was er een zekere Larry Harvey die een aantal jaar later besloot om van die ene gebeurtenis een jaarlijks event te maken. Zo werd het Burning Man-festival geboren, een van de meest gekke happenings in de V.S.


Die ene middag in San Francisco was een op een mens gelijkend standbeeld twee meter hoog. De daarop volgende edities werd het beeld steeds hoger.

foto: bbwhoa

Het Burning Man-feest duurt een week en wordt tussen eind augustus en begin september gehouden.

foto: hybycozo
Advertisement

De mensen die eraan meedoen beoefenen verschillende vormen van meditatie en laten hun creativiteit de vrije loop. Tijdens het Burning Man-festival is er niets wat er niet gemaakt kan worden.

foto: xmasons

Mettertijd nam het aantal deelnemers zo toe dat het kampement op een echte stad ging lijken.

foto: cal_bear209

Toen werd dus besloten om die stad te formaliseren en het de naam Black Rock City te geven. Vandaag wordt het ook wel een reizende stad genoemd en heeft de vorm van een halfronde kampeerlocatie.

foto: katrinq
Advertisement

Er gelden daar precieze regels wat betreft samenleven, waaronder uitermate verwelkomend zijn, samenwerken, weigeren van economische compensatie en het uitwissen van elk spoor aan het einde van het festival.

foto: alisamore

Black Rock City bevindt zich in de Nevadawoestijn. Het heeft moeten verhuizen vanuit San Francisco omdat het aantal deelnemers alleen maar toenam.

foto: cal_bear209
Advertisement

Een week lang wordt hier de grenzeloze individuele expressie aangemoedigd.

foto: visittheusa

Iedereen kleedt en gedraagt zich naar eigen goeddunken, luisterend naar de inspiratie.

Advertisement

De camping is zo uitgebreid dat het wel op een andere planeet lijkt te staan, miljarden lichtjaren weg van de beschaving.

foto: yassweng

Een van de meest interessante aspecten van dit evenement is dat het uitermate georganiseerd is.

foto: amsuzyshenla

Iedereen draagt zijn steentje bij om elke editie beter te maken dan de vorige door allegorische rijtuigen van allerlei soorten mee te nemen.

foto: cal_bear209

Attracties en verschillende soorten vermaak ontbreken niet. Alles wat de menselijke geest voedt is welkom.

foto: ericzimages

Aan het einde van het festival wordt elk spoor ervan uitgewist. De traditie wil dat de Burning man verbrand wordt, en daarmee is traditiegetrouw het festival uitgesloten.

foto: dreguazzelli

In de buurt zijn geen voedselvoorzieningen en op de campingplaats is er alleen ijs en koffie.

foto: cthelamb

Iedereen neemt het noodzakelijke mee om te kunnen eten en drinken: deelnemers sluiten deals met elkaar om proviand en andere primaire goederen met elkaar uit te wisselen.

Ook is er geen telefoonverbinding in de woestijn. En dat maakt de sfeer ook zo suggestief. Je leeft in een buitengewone werkelijkheid die volledig is afgesneden van de reguliere werkelijkheid.

foto: tommykennard
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt