Hij draagt een gepolariseerde bril en ziet gevaar in het water dat voorheen onmogelijk te zien was.

Janine image
door Janine

25 Maart 2024

Hij draagt een gepolariseerde bril en ziet gevaar in het water dat voorheen onmogelijk te zien was.
Advertisement

Velen houden van vissen, maar als deze activiteit in Florida wordt beoefend, legt een video die populair is geworden op sociale media uit waarom je een bepaald type bril zou moeten dragen.

Advertisement

Gepolariseerde brillen om te vissen in Florida: waarom?

Gepolariseerde brillen om te vissen in Florida: waarom?

onlyfish.239/Instagram

Over de hele wereld zijn veel mensen betrokken bij het amateurvissen, maar er is één specifieke plek waar deze activiteit, volgens een filmpje dat op sociale media is gedeeld, een onmisbaar accessoire vereist: een zonnebril met gepolariseerde glazen. Waarom? De video, gedeeld op Instagram door visliefhebber Hugo Garcia, wiens bijnaam, niet verrassend, “onlyfish” is, legt uit waarom.

Als je de wateren van Florida in de VS nadert met je hengel en al het benodigde materiaal, is het een goed idee om jezelf uit te rusten met een bril met oranje glazen, legde Hugo uit in zijn clip die gebruikers “doodsbang” maakte. "Je weet nooit wat er onder water op de loer ligt als je in Florida vist. Daarom is een gepolariseerde zonnebril een must", schreef hij in de beschrijving van de video, die de aandacht trok van duizenden mensen.

Advertisement

Gepolariseerde glazen helpen bij het zien van alligators in het water

Gepolariseerde glazen helpen bij het zien van alligators in het water

onlyfish.239/Instagram

In de video filmt Hugo een ogenschijnlijk onschuldige lagune in de Sunshine State. Nadat hij de gepolariseerde glazen voor de camera van zijn mobiele telefoon heeft geplaatst, verandert het scenario echter: tussen het water zie je duidelijk een alligator van verontrustende afmetingen, die een gevaar voor de mens zou kunnen vormen. Vooral als ze zijn uitgerust met een hengel en aas.

Een bril met gepolariseerde glazen kan de weerkaatsing van de zonnestralen op het wateroppervlak, die het oog verblinden, tegengaan, zodat je eronder kunt kijken en een eventuele “bedreigende aanwezigheid” kunt zien. Hoewel een scherp oog het enorme reptiel nog steeds kan zien, kan het dragen van deze handige accessoires voor meer veiligheid zorgen en potentiële gevaren voorkomen. De inwoners van Florida zijn zich ervan bewust dat er in elke waterbron een alligator op de loer kan liggen, maar onervaren toeristen en vissers kunnen deze mogelijkheid onderschatten.

Gepolariseerde glazen voor vissen: mening van gebruikers

Nadat ze het filmpje hadden bekeken en het verschil tussen voor en na hadden opgemerkt, gingen gebruikers massaal naar het gedeelte voor het commentaar om hun mening te geven: "Ik kan het letterlijk zien zonder mijn bril, vriend”, was de eerste opmerking, maar sommigen waren het er niet mee eens: "Met een bril valt het absoluut meer op. Elke keer dat je een indicatie probeert te geven om mensen te helpen, voelen ze zich gedwongen je standpunt te weerleggen. Ze begrijpen het duidelijk niet. Als inwoner van Florida, bedankt voor de info!"

Een gebruiker is van mening dat het raadzaam is om, gepolariseerde glazen of niet, uit de buurt te blijven van gebieden waar alligators aanwezig kunnen zijn: "Je kunt ze duidelijker zien, maar het is nutteloos. Als je in de buurt woont en niet begrijpt wat veilig is en wat niet, dan is dat natuurlijke selectie." De meesten zijn het er echter over eens dat het dragen van dit soort brillen een duidelijk voordeel is: "Het wordt zichtbaarder, het vermindert de reflectie op het wateroppervlak, je merkt dat de weerspiegeling van de lucht er niet meer is. Op een gegeven moment zie je de alligator misschien niet meer met zoveel reflecties op het water." Iemand anders voegde hieraan toe: "Ja, er is een reden waarom vissers gepolariseerde zonnebrillen dragen: polarisatie zorgt ervoor dat reflecties feitelijk uit het zicht worden verwijderd, waardoor het gemakkelijker wordt om kleinere hoeveelheden licht te detecteren."

Wat denk jij ervan? Vind je deze tip nuttig voor degenen die besluiten om in Florida te gaan vissen?

Advertisement