Om je rustiger te voelen tijdens een vlucht kun je nu ook chatten met een piloot: zo doe je dat

Janine image
door Janine

18 Mei 2024

Advertisement

Hoewel het vliegtuig wordt beschouwd als het veiligste vervoermiddel dat we hebben, is vliegangst wijdverbreid en vormt deze een obstakel bij het nemen van een vlucht. Maar hoe kun je dit overwinnen? Vanaf nu kun je ook chatten met een piloot: zo doe je dat.

Advertisement

Vliegangst, hoe overwin je dat?

Unsplash

Ongeveer een vijfde van de wereldbevolking is bang om in een vliegtuig te stappen, zodanig dat ze in sommige gevallen zelfs het reizen op deze manier opgeven. Er zijn echter verschillende strategieën die kunnen worden toegepast om te ontspannen en het meeste uit deze ervaring te halen, waaronder het concentreren op het lezen van een boek of het kijken naar een bijzonder interessante film.

Dit is echter misschien niet genoeg om de vlucht zonder angsten en negatieve gedachten tegemoet te treden. Eén van de mogelijke oplossingen is jezelf vooraf informeren: als je vóór vertrek een duidelijk idee hebt van wat je tijdens de reis kunt verwachten, kun je je tijdens alle fasen van de vlucht rustiger voelen. Door met vrienden en familieleden te praten en je zorgen te delen, kun je je ook gerustgesteld voelen, misschien nadat je hun vliegervaringen hebt gehoord. Bovendien kan het visualiseren van vluchtsituaties je helpen je mentaal voor te bereiden op de ervaring, waarbij je je misschien de verschillende fasen van de reis kunt voorstellen, van aankomst op de luchthaven tot de landing.

Maar hier eindigt het niet. Onder de nuttige strategieën is er één die maar weinig mensen kennen: de mogelijkheid om met een piloot te chatten.

Advertisement

Chatten met een piloot van een luchtvaartmaatschappij om je veiliger te voelen tijdens de vlucht

Unsplash

Voordat je met het vliegtuig gaat reizen, stel je jezelf vaak vragen over de vlucht die je gaat maken. Ze houden niet altijd verband met vliegangst, en kunnen ook onbeantwoord blijven en terugkeren voor de volgende reis. Om deze reden is er tegenwoordig een innovatieve dienst genaamd Dial A Pilot, bedacht om passagiers gerust te stellen die met het vliegtuig moeten reizen.

Met Dial A Pilot kun je namelijk chatten met een piloot van een luchtvaartmaatschappij en hem vragen stellen waardoor je je veiliger kunt voelen. Twijfels over de veiligheid van het vliegtuig, over turbulentie, zelfs over de verschillende vluchtfasen kunnen worden beantwoord. Er wordt immers vaak gezegd dat het voor bepaalde verzoeken beter is om zoekopdrachten op internet te vermijden, maar contact op te nemen met een professional. Met deze nieuwe dienst is het mogelijk om met een echte piloot te chatten en gemoedsrust te vinden tijdens je volgende vliegreis.

Hoe de service Dial A Pilot ontstond en andere nuttige strategieën tijdens de vlucht

Pexels

Het idee om reizigers gerust te stellen die met het vliegtuig moeten reizen, komt voort uit de persoonlijke ervaring van een piloot, die de vragen van een familielid beantwoordde. Vanuit die intuïtie is het initiatief Dial A Pilot ontstaan, dat ook een podcast heeft, waar piloten praten over verschillende aspecten van vliegreizen.

Om de vlucht met meer gemoedsrust tegemoet te treden, zijn er ook andere strategieën die nuttig kunnen zijn. Goed uitgerust op de luchthaven aankomen, kan je helpen ontspannen te reizen, net als het dragen van comfortabele kleding en het meenemen van een boek of muziek om naar te luisteren tijdens de vlucht. Bovendien kan het vliegen met andere mensen ervoor zorgen dat de tijd tussen het ene gesprek en de andere sneller verstrijkt. Op bijzonder lange vluchten is het bovendien beter om op te staan ​​en je benen een beetje te strekken en vervolgens terug te keren naar je stoel wanneer de piloot dit aangeeft.

Dit zijn zeer nuttige strategieën die echt een verschil kunnen maken tijdens een vliegreis. Tegenwoordig is er echter een alternatief dat tot voor kort niet mogelijk was: de mogelijkheid om te chatten met een echte piloot, klaar om alle vragen die je hebt te beantwoorden. Zo kun je rustiger reizen, naar welke bestemming dan ook.

Advertisement