7 planten die de luchtkwaliteit in huis verbeteren

door Skip

03 December 2017

7 planten die de luchtkwaliteit in huis verbeteren
Advertisement

Jezelf omringen met groene planten is niet alleen goed voor het gemoed, maar naar het schijnt ook nog eens goed voor de gezondheid! Veel van de planten die we gewoonlijk in de kamer hebben staan zijn vaak legitieme hulpjes in de strijd tegen schadelijke deeltjes die loskomen van synthetische materialen, rondvliegen en daarnaast er aan bijdragen dat het microklimaat in om omgevingen wordt gereguleerd. Hier volgen een paar die aardig beroemd zijn en in heel de wereld worden gewaardeerd.

Advertisement

1- Citroenboom

1- Citroenboom

Genet (Diskussion)

Deze plant laat een huis niet alleen fris naar citroen ruiken maar steriliseert ook nog eens de ruimte door het teveel aan vocht weg te nemen. Hij is gek op de zon en moet regelmatig water hebben, maar let op dat het water blijft weglopen!

Advertisement

2. Sansevieria

2. Sansevieria

Peter A. Mansfeld

Deze plant genereert niet alleen veel zuurstof, hij absorbeert ook de kleine deeltjes die loskomen van synthetische materialen.

3. Kalanchoë

3. Kalanchoë

Hedwig Storch

De Kalanchoë komt oorspronkelijk uit Madagascar. Hij staat graag in de zon en houdt van een droog klimaat daar deze het vocht opneemt uit de omgeving en dit opslaat in zijn bladeren.

4. Treurvijg

4. Treurvijg

Darsie

Dit is misschien wel de beroemdste kamerplant, want hij laat niet alleen veel zuurstof vrijkomen in de ruimte, hij neutraliseert gifstoffen ook en helpt droge ruimtes vochtiger te maken.

5. Chamaecyparis

5. Chamaecyparis

F. D. Richards

De plant die ook wel schijncipres heet, wordt als heilig beschouwd in Japan. Hij brengt vocht in huis en maakt het vrij van stof.

Advertisement

6. Echte laurier

6. Echte laurier

Petar43

Laurier neemt vocht op en zorgt voor een prima microklimaat in huis. De bladeren kunnen, als ze eenmaal gedroogd zijn, worden gebruikt in de keuken!

7. Lepelplant

7. Lepelplant

Jukka Heinonen

Reguleert niet alleen het vochtgehalte, maar absorbeert ook de sporen van schimmels, vooral als deze ergens staat waar het ongeveer 18 graden is.

Advertisement