Drie planten die positieve energie en rijkdom aantrekken en in je huis brengen

door Skip

19 Oktober 2017

Drie planten die positieve energie en rijkdom aantrekken en in je huis brengen
Advertisement

Dat planten een positieve noot in huis brengen, dat ziet iedereen. Ze zuiveren niet alleen de lucht in de omgeving en brengen ontspanning door middel van hun geur, ook hun uiterlijk brengt degene die ernaar kijkt tot rust en tot innerlijke vrede.

Volgens het Feng Shui is het vervolgens zo dat een aantal van deze planten echt een positief effect hebben op de levens van mensen die ermee samen leven. Ze kunnen positieve energie aantrekken en werken een goede instelling naar de wereld toe in de hand en brengen last but not least, rijkdom.

Hier volgen drie planten met superkrachten.

1. Crassula

1. Crassula

Forest & Kim Starr/Wikimedia

Advertisement
Forest & Kim Starr/Wikipedia

Forest & Kim Starr/Wikipedia

Volgens een oud Chinees geloof is het zo dat de Crassula die rechts van de voordeur in het halletje staat, rijkdom en voorspoed brengen. Het is een plant die makkelijk te verzorgen is, zet 'm in een ruime pot en geef hem niet al te vaak water.

2. Pothos

2. Pothos

Asabengurtza/Wikipedia

Aangezien dit een plant is die goed zonder licht kan, kan hij op de boekenplank staan of in de hoeken van kamers in huis. En het is juist hier waar, volgens de Feng Shui, de plant de energie absorbeert die opgehoopt is, is blijven hangen en negatief is. In ieder geval neemt de pothos vele vervuilers op uit de lucht, dus ook voor de grootste sceptici onder ons is dit een uitstekende keuze.

3. Lucky Bamboo (Dracaena)

3. Lucky Bamboo (Dracaena)

bearfotos / Freepik

In de Chinese traditie staat elk aantal aan bamboestokken gelijk aan een precies effect. Om bijvoorbeeld overvloedigheid en voorspoed aan te trekken kunnen er 3 of 9 stokken in de linkerhoek in de woonkamer worden geplaatst (gezien vanuit het punt waar je via de voordeur het huis binnengaat).

Advertisement