Volgens de NASA mag deze plant niet ontbreken in een appartement: zie hier waarom - Curioctopus.nl
x
Volgens de NASA mag deze plant niet…
Coca - Cola:Dit is hoe een cocktail van wijn en cocaïne de meest populaire drank in de wereld werd Jullie weten hoe Afghanistan er vandaag de dag uitziet, maar als je ziet hoe het er 50 jaar geleden uitzag zou je het niet geloven

Volgens de NASA mag deze plant niet ontbreken in een appartement: zie hier waarom

26 Augustus 2016 • Door Romy Mortier
6.474
Advertisement

Er is een groeiende belangstelling voor kamerplanten. Maar niet om de kamers aan te kleden of in ieder geval niet alleen om deze reden.

Binnen diverse studies die uitgevoerd zijn sinds de jaren '80 blijkt dat de interne vervuiling (veroorzaakt door verwarming, airconditioning, het gebruik van elektronische en elektrische apparatuur, chemische schoonmaakmiddelen) niet te onderschatten is.

Zoals dat zo vaak gebeurt, komt de natuur ons te hulp in de vorm van planten met zuiverende eigenschappen. De NASA heeft de kenmerken van de verschillende kamerplanten geanalyseerd en concludeerde dat de Pothos het meest gunstig is voor de zuivering van het interieur.


Pothos is een groenblijvende inwoner van Zuid- Oost-Azië, die volgens NASA "s onderzoek een uitzonderlijke zuiverende werking in het interieur heeft

De reinigende werking

Verwijdert drie toxische stoffen in de atmosfeer die schadelijk zijn voor de gezondheid: allereerst formaldehyde en carcinogeen.Een ander element is de xyleen, onder andere verantwoordelijk voor hoofdpijn en misselijkheid. En tenslotte benzeen, een kankerverwekkende stof die bij inademing in grote doses, de kan dood veroorzaken. 

Advertisement

De pothos kuur

Het goede nieuws is dat de Pothos gemakkelijk te verzorgen is, omdat zij geen snoeischaar of andere specifieke behandelingen vereist.

De plant moet gewoon op een lichte plaats worden gezet, maar niet in direct zonlicht worden geplaatst en beschermd worden tegen koude tocht. 

Zij moet wekelijks water ontvangen, altijd als de grond droog is. Maar als je het liever buitenshuis hebt, kun je deze hydrocultuur plant buiten kweken in een bak met water. 

Makkelijk te onderhouden en vol met voordelen, waar wacht je nog op voor de aanschaf? NASA zegt het je.

Tags: NuttigGreenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt