10 dieren die een originelere look dan wij hebben

Janine image
door Janine

31 December 2017

10 dieren die een originelere look dan wij hebben
Advertisement

Wie zegt er dat alleen menselijke wezens bijzondere kapsels kunnen hebben? Er zijn verschillende dieren die, zonder uren en uren bij de kapper te hoeven zitten, ongelooflijke kapsels hebben en de concurrentie kunnen verslaan.

Onderstaande foto's tonen tien dieren met looks waar iedereen jaloers op wordt en die je misschien als uitgangspunt kunt nemen voor nieuwe excentrieke kapsels.

Advertisement

1. De zuidelijke gura

1. De zuidelijke gura

sarefo/ Wikimedia

De zuidelijke gura is een typische vogel uit Nieuw-Guinea; zijn bijzondere kuif heeft hem de bijnaam van "gekroonde duif" gegeven.

Advertisement

2. De poolse kip

2. De poolse kip

etherealstasis/ Reddit

De poolse kip, met zijn unieke kapsel, was zo beroemd in het Europa van de 16e eeuw dat het op talrijke schilderijen van Italiaanse en Nederlandse kunstenaars verscheen.

3. De duif met krullen

3. De duif met krullen

Flickr/Jim Gifford (CC BY-SA 2.0)

Er bestaat een duivensoort met echte krulveren op het lichaam.

4. De Racka

4. De Racka

Tragopan/ Wikimedia

Een bijzondere schapensoort is de Racka, een schaap met dikke wol en spiraalvormige hoorns, die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gezien.

5. De oedipus tamarin

5. De oedipus tamarin

Airwolfhound/ Flickr

De oedipus tamarin is een met uitsterving bedreigd dier dat de equatoriale bossen van Midden-Amerika bevolkt; in Duitsland bekend als de "aap van Listz", wordt gewoonlijk de tamarin "katoenkop" genoemd vanwege de dikke witte haren die op zijn kop groeien.

Advertisement

6. Het schaap met de zwarte neus

6. Het schaap met de zwarte neus

Flickr/alex.ch (CC BY-SA 2.0)

In Zwitserland, vooral binnen het kanton Wallis, is het mogelijk om bijzondere schapen tegen te komen die dikke en zwartekleurige wol over de hele snuit hebben.

7. Het Angorakonijn

7. Het Angorakonijn

Michelle/ Wikimedia

Het Angorakonijn is omhuld door een enorm dikke vacht en staat bekend om de vezels die worden gebruikt voor kledingstukken die alleen van dat haar zijn gemaakt.

Advertisement

8. De Puli

Arlene Dickinson/ Twitter

Van oorsprong hongaars, is de rashond Puli eenvoudig te herkennen door zijn bijzondere vacht, dat lijkt op dreadlocks.

9. Het konijn Wally

wally_and_molly/ Instagram

De foto's van het konijn Wally zijn viraal gegaan zodra ze op social media gepubliceerd werden: dankzij zijn lieve neusje dat verschijnt onder twee hartvormige oren, zijn Wally en zijn kapsel de hele wereld rond geweest.

Advertisement

10. De kat Smoothie

Un post condiviso da @smoothiethecat in data:

smoothiethecat/ Instagram

Waarschijnlijk de meest fotogenieke kat ter wereld, wordt Smoothie (van het British Longhair ras) gekenmerkd door een dikke en lange witte vacht; dit dier moet minstens één keer per week gekamd worden om te voorkomen dat het haar in de war raakt.

Advertisement