x
Een fotograaf draait de rollen om in…
Deze 17 plaatjes zijn er het bewijs van dat we in een wereld vol gekke dingen leven 20 foto's van mensen op het moment dat zij hun grootste geluk ervaren en dat doet wat met je

Een fotograaf draait de rollen om in oude seksistische reclames: zeg zelf maar wat je ervan vindt

18 Februari 2018 • Door Skip
7.285
Advertisement

Het beeld van de perfecte huisvrouw in het Amerika van de jaren vijftig is bij iedereen bekend: een vrouw met een slank figuur, verzorgd en is er druk mee het huis te laten glimmen en dat het eten klaarstaat wanneer haar man moe en hongerig uit zijn werk komt. Het is een schets van een huishoudelijke situatie waar veel reclames in die tijd (maar ook later) zich van bedienden om producten aan de man te brengen en tegelijkertijd een duidelijke boodschap af te geven. Maar zouden de dingen in een parallel universum anders zijn gelopen? Fotograaf en beeldend kunstenaar Eli Rezkallah heeft geprobeerd zich voor te stellen hoe dat eruitziet.


Vrouwen blijven in de keuken...

Rezkallah kreeg dit idee van dit bijzondere project tijdens het traditionele feest Thanksgiving dat hij samen met zijn familie doorbracht in New Jersey: "Ik hoorde enkele ooms van mij praten erover dat vrouwen moeten koken en de rollen moeten vervullen die 'bij hen horen'. Ook al weet ik dat niet alle mannen er zo tegenaankijken, is het nog steeds zo dat deze rollen overeind blijven en dat de essentie van bepaalde reclames uit de jaren vijftig nog steeds aanwezig zijn in de maatschappij van tegenwoordig. Dus heb ik geprobeerd dingen te maken die een zelfde soort idee zouden geven van diezelfde onvriendelijkheid naar vrouwen toe, alleen dan andersom."

Reclame maken voor een stropdas:

Advertisement

De fles is nu zo makkelijk te openen dat zelfs...

Wat zou er gebeuren als je man zou ontdekken dat je niet naar de winkel bent gegaan om die betere koffie uit te proberen voordat je deze koopt?

Een blik op een Mr. Leggs broek en je partner ligt aan je voeten.

Dit model is zo mooi dat je hem/haar niet van je af kan schudden: je zult hem/haar moeten begraven!

Hoe zorg je ervoor dat de aandacht op bier gevestigd wordt? Door te zeggen dat het gelukkig niet iets is wat kan aanbranden in de oven!

Wil je sneller kunnen afwassen en meer tijd doorbrengen met je kinderen? Koop dan dit!

Het kerstcadeau waar je echt gelukkig van wordt!

De kou komt eraan: trotseer het met deze leggings!

Ontdek meer van Eli Rezkallah:

Instagram @elirezkallah 
Website elirezkallah.com

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt