Dit katje is geboren met een tweekleurig koppie... naarmate hij groter werd is hij een natuurwonder geworden

door Skip

03 Maart 2018

Dit katje is geboren met een tweekleurig koppie... naarmate hij groter werd is hij een natuurwonder geworden
Advertisement

In de eindeloze genetische combinaties waar Moeder Natuur over beschikt om wezens mee te maken die onderling erg verschillen, kan het gebeuren dat de kleurensamenstelling zo atypisch is, dat het uniek is. Dat is het geval bij de mooie Narnia, waarvan we je willen laten zien hoe mooi hij wel niet is.

Katten zoals hij hebben wat we ook wel chimerisme noemen, en hebben zij dus een andere vacht doordat zij een andere genetische samenstelling hebben (de mannetjes hebben een een chromosoom extra). Wat Narnia verder nog zo bijzonder maakt is dat deze kleurvariatie alleen is beperkt tot zijn gezicht, dat precies een scheiding heeft in het midden, alsof hij een grijze kat was die half in de schaduw staat.

via Chatterie de la Grace

Advertisement

Narnia werd geboren op 28 maart 2017 en al toen hij klein was, had Stephanie Jimenez door dat hij niet hetzelfde was als alle anderen. Ook zijn hoofdje was heel klein, de lijn die het zwart van grijs scheidde was overduidelijk.

Advertisement

De kat behoort tot het Britse korthaarras en woont blij in Frankrijk bij het gezin/fokker Chatterie de la Grace waar hij met veel vriendjes en familie de ruimte deelt.

Het was echter een kwestie van tijd voordat de blauwe ogen van Narnia buiten de grenzen van zijn stad zouden reiken en via het internet in heel de wereld bekend werden. Nu is de pluizenbol een kleine beroemdheid die door kattenliefhebbers (en anderen) wordt bewonderd.

Advertisement
Advertisement

video

Advertisement

Als je meer wilt weten over dit natuurwonder, bezoek dan het profiel Amazing Narnia op zowel Facebook als op Instagram en mis de video hieronder niet!

Advertisement