Dit treinstation in Japan is om een kamferboom heen gebouwd van 700 jaar oud - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit treinstation in Japan is om een…
Deze 87-jarige oma maakt tekeningen met Microsoft Paint die eruit zien als echte schilderijen 12 handige trucs om eten langer op natuurlijke manier te bewaren en te voorkomen dat je iets weg moet gooien

Dit treinstation in Japan is om een kamferboom heen gebouwd van 700 jaar oud

Door Skip Tromp de Haas
1.051
Advertisement

Ze wilden nou juist daar een treinstation bouwen van de spoorlijn Kaihan in de stad Neyagawa, maar er stond al honderden jaren een schitterende kamferboom, dus zat er niets anders op dan het gebouw aan te passen aan zijn indrukwekkende en fascinerende verschijning.
We zijn op het station Kayashima in de prefectuur Osaka, waar deze boom sinds 1991 wordt beschermd door de gemeente en wordt gewaardeerd door de mensen in deze plaats. Ook is deze plek door deze boom zelfs een shinto-tempel geworden.

Het station Kayashima werd lang geleden geopend in 1910.

In die tijd bevond de boom zich op een korte afstand van dit station, maar door de toegenomen bevolking werd het noodzakelijk om het station uit te breiden om aan de groeiende vervoersvraag te voldoen.

En zo werd er dus besloten om alles om de boom heen te maken en deze intact te laten. Er wordt gedacht dat hij er al ruim 700 jaar staat!

De kamferboom is een groenblijvende boom die ook wel duizend jaar oud kan worden.

Advertisement

De boom wordt vandaag als heilig gezien en staat er aan de voet van de boom een kleine shinto-tempel.

De heilige plaats is gewijd aan de poëet en politicus in Japan, Sugawara no Michizane en ook aan Toyouke-Ōmikami, de godin van landbouw en vlijt binnen de shinto-religie.

Un post condiviso da NAO (@nao_nao_888) in data:

Als je deze beelden zo ziet kan je zien welke zorg deze boom krijgt die er al honderden jaren staat.

Advertisement

Van de kamferboom eren de Japanners de kami oftewel de ziel die in deze boom huist.

Un post condiviso da takahiro (@takahirorinco) in data:

Tegenwoordig is de boom wat je in de architectuur een landmark noemt, een cultureel interessant punt, onderdeel van de omgeving, waar we van hopen dat hij nog lang leven mag.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt