Een start-Up maakt een zonnepaneel dat drinkwater uit de lucht kan halen

door Skip

22 Maart 2018

Een start-Up maakt een zonnepaneel dat drinkwater uit de lucht kan halen
Advertisement

Zonnepanelen zijn er om elektriciteit op te wekken, en kunnen meestal worden gebruikt om water te verwarmen. En wat als we je nou zouden zeggen dat een zonnepaneel ook drinkwater kan produceren? De kersverse Amerikaanse start-up Zero Mass Water komt met deze buitengewone uitvinding.

Maar welk proces zit er achter zo'n uitvinding? Hoe kan je drinkwater halen uit een paneel dat zonne-energie opvangt? Dat leggen we je hier uit.

Advertisement
Zero Mass Water

Zero Mass Water

De naam die het veelbelovende project gekregen heeft is Source en de kern van zijn functie is om waterdamp die in de lucht hangt om te zetten in drinkwater door een gepatenteerd materiaal te gebruiken dat bijzonder efficiënt is. De energie die wordt geproduceerd is nodig voor een tweede proces van verdamping en condensatie die heel belangrijk zijn om vervuilende stoffen te verwijderen.

Het resultaat lijkt erg op gedistilleerd water en moet daarom worden verrijkt: Source laat de vloeistof door enkele lagen van calcium en magnesium heen gaan om het water uiteindelijk echt drinkbaar te maken.

Advertisement
Zero Mass Water

Zero Mass Water

Een product dat zo een wonder kan verrichten zou een hele grote dienst kunnen bewijzen in ontwikkelingslanden, dat is zeker, maar eerst moet er worden gewacht totdat de proefprojecten van start gaan die in Ecuador, Jordanië en Mexico zullen plaatsvinden.

Feit is dat we weten dat elk paneel 10 liter drinkwater kan produceren per dag, dus we hopen echt dat dit project gaat slagen.

Advertisement