Een 23-jarige studente beweert het proces te hebben ontdekt om plastic in biologisch afbreekbaar materiaal te veranderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 23-jarige studente beweert het proces…
11 merkwaardige en weinig bekende feiten over Bhutan, het enige land met een Ministerie voor Geluk Deze werkgever geeft werknemers een bonus van $2.000 om te besteden aan vakanties: dit zijn de effecten die het heeft gehad

Een 23-jarige studente beweert het proces te hebben ontdekt om plastic in biologisch afbreekbaar materiaal te veranderen

Door Janine
857
Advertisement

Een oplossing voor plasticvervuiling die al tientallen jaren onze zeeën treft? Het kan afkomstig zijn van een 23-jarige studente die met groot succes heeft ontdekt hoe het niet biologisch afbreekbare materiaal die de belangrijkste verantwoordelijke is voor de verspreiding van de groene kwestie die ons zo dierbaar is.

De 23-jarige Miranda Wang vond een manier om plastic te “degraderen” zonder gebruik te maken van directe of van aardolie afgeleide materialen.

via: CNN

Het materiaal waarvan elk type plastic is gemaakt, bestaat uit zeer lange polymeren, dat wil zeggen van de niet biologisch afbreekbare chemische ketens waarvan de “verwijdering" uit het milieu buitengewoon complex is; echter, de innovatieve ontdekkingen van Miranda Wang lijken te slagen in het "breken" van die lange ketens van polymeren die op deze manier bij elkaar worden gehouden door de meer dan resistente koolstofatomen:

"We hebben een katalysator geïdentificeerd die de polymeerketens snijdt om een intelligente kettingreactie teweeg te brengen, bij atmosferische druk en bij een temperatuur die door een ketel kan worden beheerd. Als het polymeer in stukken breekt met minder dan 10 koolstofatomen, wordt de zuurstof in de lucht aan de keten toegevoegd en vormt waardevolle soorten organische zuren die kunnen worden verzameld, gezuiverd en gebruikt om de producten te maken waar we van houden".

Dit wordt door Miranda Wang op de officiële website van de technologische experimenten van BioCellection beweerd. De katalysatoren die door deze nieuwe technologie worden gebruikt, worden gebruikt om het mechanisme van de "vitale" functies van polymeerketens te wijzigen, maar het is niet het enige voordeel: bij lage temperaturen voor het milieu en tegen lagere kosten kunnen deze katalysatoren worden "hergebruikt" aan het einde van de reactie voor de volgende cycli. Het voordeel voor het milieu? Op deze manier worden nuttige producten hergebruikt voor andere soorten toepassingen en bovendien zijn ze niet afgeleid van olie.

De proefdemonstratie van het proces van het "snijden" van de plastic moleculen belooft 17 ton plastic afval in 3 ton waardevolle chemicaliën in 3 maanden om te zetten. Een grote prestatie aan de horizon voor een wetenschappelijk experiment dat tot doel heeft het onderzoek naar het recyclen van nieuw plastic materiaal uit te breiden, een doel waarvan we hopen dat het een effectieve realiteit zal worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt