Voormalig marineofficier vindt een accu voor elektrische auto's uit met een bereik van 2.400 km

Janine image
door Janine

02 November 2019

Voormalig marineofficier vindt een accu voor elektrische auto's uit met een bereik van 2.400 km
Advertisement

Elektrische auto's komen eindelijk in de dagelijkse routine van ons leven, dankzij de groeiende behoefte om los te komen van het juk van fossiele brandstoffen en tegen steeds toegankelijker prijzen te kopen. Hun vermogen om te voorzien in de behoeften van automobilisten hangt sterk af van de effici├źntie van de accu, oftewel hoeveel energie ze kunnen opslaan tussen de ene oplading en de andere.

In dit opzicht lijkt het nieuws uit het Verenigd Koninkrijk een keerpunt in te luiden: Trevor Jackson, een voormalige scheepsingenieur, zou een nieuw model accu hebben ontwikkeld dat voor een elektrische auto een actieradius heeft van meer dan 2.400 km ( 1500 mijl).

via metro.co.uk

Advertisement
John McLellan

John McLellan

Het keerpunt van deze nieuwe technologie zou zitten in een nieuwe elektrolyt die werkt met een metaal met een lage zuiverheid (zelfs verkregen van gerecyclede blikjes). Hoewel de formule topgeheim blijft, heeft Danny Corcoran - directeur van het bedrijf Austin Electric - het al over een revolutie. En met dit bedrijf uit Essex tekende Jackson een contract van een miljoen dollar om grootschalige productie van zijn nieuwe accu te starten.

Advertisement
Metalectrique

Metalectrique

Dit superapparaat zou al minstens 4 keer de stroomvoorziening van de beste traditionele modellen in omloop garanderen. Een kenmerk, wat de uitvinder zelf beweert, dat ertoe heeft geleid de afkeer van de transportreuzen aan te trekken, die op verschillende manieren hebben geprobeerd zijn experimenten te vertragen.

Maar nu, volgens de verklaringen van Jackson en zijn nieuwe beschermheren, is het wachten afgelopen: blijkbaar moeten we gewoon wachten op deze veel geroemde revolutie in elektrisch vervoer.

Advertisement