Hier komt de kit om de legendarische vintage Vespa te transformeren in een elektrische scooter zonder uitstoot

Janine image
door Janine

13 Juni 2019

Hier komt de kit om de legendarische vintage Vespa te transformeren in een elektrische scooter zonder uitstoot
Advertisement

Wie herinnert zich niet de legendarische Vespa, de scooter die letterlijk Italië motoriseerde in de tweede naoorlogse periode? Vóór de massale verspreiding van auto's (en in het bijzonder de Fiat 500) was dit het meest verspreide transportmiddel onder Italianen.

Zuinig, betrouwbaar en mooi om naar te kijken, werd de Vespa al snel een icoon van Italiaanse stijl en bereikte tientallen jaren enorm succes.

De moderniteit en de noodzaak om steeds milieuvriendelijkere voertuigen te produceren en te laten circuleren, gaat echter niet altijd gepaard met vintage voertuigen, uitgerust met motoren die het groene aspect niet hoog in het vaandel hadden staan.

via Motoveloci.it

Advertisement
Motoveloci.it

Motoveloci.it

Hoe breng je deze prachtige scooters in de toekomst? Het Emiliaanse team, Motoveloci, vroeg het zich af, dat een heel slim idee had om hen door de straten van onze steden te laten blijven rijden.

Het wordt Retrokit Vespa genoemd en het zet de onvergetelijke scooter om in een elektrisch voertuig zonder uitstoot, zonder verkeersbeperkingen.

De door ingenieur Alex Leardini, de elektronische ingenieur Leonardo Ubaldi en de expert in economie Chiara Bizzocchi ontwikkelde scooter is een echte motor, gemaakt van aluminiumlegering, ter vervanging van de originele thermische motor.

Advertisement
Motoveloci.it

Motoveloci.it

Met een maximaal vermogen van 6 kW kan de elektrische motor van de Motoveloci de Vespa laten rijden tot een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

De lithiumaccu van 1,5 kWh is verwijderbaar, weegt slechts 6 kg en kan binnen drie uur worden opgeladen met een standaard stopcontact. Met deze accu kunnen elektrische Vespa's ongeveer 100 km rijden op een lading, in een stedelijke omgeving en met een systeem voor het terugwinnen van remenergie.

Motoveloci.it

Motoveloci.it

Geavanceerde technologieën die ten volle rekening houden met de mobiliteitstrends van de toekomst en die bovendien voor iedereen toegankelijk zijn.

De kit bevat een video-handleiding met een korte installatiegids en een app speciaal voor het controleren van parameters en mapping. Zonder het iconische uiterlijk van de Piaggio-scooter te veranderen, kan de elektromotor in het speciale te openen compartiment worden geplaatst, terwijl de accu onder het zadel past.

Motoveloci.it

Motoveloci.it

Het Emiliaanse team verkoopt het via crowdfunding voor 2290 euro. De prijs is echter niet "af", omdat de Vespa's die zijn omgebouwd tot elektrische scooters moeten worden goedgekeurd zoals wettelijk vereist, een aspect waaraan Leardini, Ubaldi en Bizzocchi nog steeds werken.

Misschien zal het niet langer mogelijk zijn om van versnelling te veranderen of het onmiskenbare geluid van de Vespa te horen, maar een dergelijke uitvinding zal je in staat stellen te genieten van de oude en glorieuze scooter met volledige inachtneming van het milieu!

Cristeen Quezon/Flickr

Cristeen Quezon/Flickr

Advertisement