Een Maleisische kunstenaar gebruikt alleen fineliners om deze harige katten te maken. Het resultaat mag er wezen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Maleisische kunstenaar gebruikt…
Deze kunstenaar zet foto's om in personages uit Pixar-Films (En kan jij er ook eentje laten maken!) Dit is een van de kleinste landen ter wereld: 34 inwoners, honden inbegrepen

Een Maleisische kunstenaar gebruikt alleen fineliners om deze harige katten te maken. Het resultaat mag er wezen

1.203
Advertisement

Kamwei Fong is een jonge kunstenaar uit Maleisië die bekend is geworden in het kunstenaarscircuit om zijn tekeningen. Hij maakt namelijk vooral dieren met een pluizige en harige vacht die deel uitmaken van een reeks die hij 'The Furry Thing noemt. Een van zijn lievelingsonderwerpen die hij graag tekent is een zwarte kat met lange haren, die zijn o zo zachte vacht toont. Alleen als je goed kijkt zie je dat het eindresultaat is verkregen door duizenden fijne lijntjes te zetten, elke in een bepaalde richting waarbij er een bepaalde druk op de pen is uitgeoefend.

Facebook: Bo&Friends | Instagram: Kamweiatwork | Etsy: boandfriends

via: Bo&Friends

Kamwei Fong maakt zijn tekeningen uitsluitend met fineliners.

foto: kamweiatwork

De rest doet hij met zijn vakkundigheid geduld en toewijding.

Advertisement

"Het is zeker een lang en bewerkelijk proces, want een kleine tekening kost me een paar dagen, maar een grotere wel weken", zegt hij.

foto: kamweiatwork

De lijnen van de vacht verschillen in grootte en dichtheid om zo beetje bij beetje de dichte vacht en het volume daarvan op te bouwen.

De zwarte katten staan, net als de andere dieren uit de reeks, symbool voor de filosofie van de kunstenaar: "Wees gelukkig. Wees als een kind, durf gek te doen", dat is het geheim in het pakken van je geluk in het leven.

foto: kamweiatwork
Advertisement

De pluizige dieren stralen volop de makkelijke manier van leven en lachen uit.

De positiviteit van Kamwei Fong is de rode draad die door al zijn personages loopt: het eerste wat hij maakt was een goudvis, die Kamwei tot zijn mascotte heeft gemaakt.

foto: kamweiatwork
Advertisement

Het goudvisje heet Bo en daarom signeert Kamwei gewoonlijk zijn werk met 'Bo&Friends'.

"Goudvissen hebben een geheugen van twee of drie seconden. Zij zijn gelukkig op het moment zelf en vergeten wat stress veroorzaakt en worden weer gelukkig."

foto: kamweiatwork
Advertisement

"Ik heb begrepen dat ik wil zijn zoals een goudvis in het leven. Denken aan de kleine dingen in het leven zoals familie, vrienden, lekker weer en de tijd die je samen doorbrengt."

Kamwei verkoopt zijn werk op het platform Etsy, maar sinds een tijdje bezit hij ook een permanentie galerie in Kuala Lumpur, Maleisië.

foto: kamweiatwork

De zwarte kat neemt vaak gekke poses aan en drijft de spot met zijn dikke, trage lijf.

Het is de spirit die we allemaal een beetje zouden moeten hebben, en dient als herinnering dat we onszelf nooit te serieus moeten nemen.

foto: kamweiatwork

Waarschijnlijk lukt het niemand om voortdurend positief in het leven te staan.

Maar het belangrijkste is om iets te hebben dat ons eraan herinnert dat we positief zijn!

foto: kamweiatwork

Kamwei's tekeningen lijken perfect te zijn voor dit doel.

Je hoeft alleen maar even te kijken naar zijn tekeningen om weer even te denken: "Oh ja, het leven leef je met een lach en de zorgeloosheid die dieren zo bijzonder maakt!"

foto: kamweiatwork
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt