Deze fotograaf was een van de weinigen die het vertrouwen won van indianen. Van hen maakte hij prachtige foto's - Curioctopus.nl
x
Deze fotograaf was een van de weinigen…
Vroege vogels leven gezonder en langer. Hier het eerste onderzoek dat dit aantoont

Deze fotograaf was een van de weinigen die het vertrouwen won van indianen. Van hen maakte hij prachtige foto's

22 April 2018 • Door Skip
4.745
Advertisement

Adam Clark Vroman was een amateurfotograaf die leefde in de periode van eind 19e eeuw en het begin van de 20ste eeuw. In zijn eerste baan was hij boekhandelaar, maar toen hij was verhuisd naar Californië raakte hij enorm geïnteresseerd in de indianen in het zuiden van de Verenigde Staten, met name de stammen die woonden in Arizona en Nieuw-Mexico, zoals de Hopi en de beroemde Navajo. Vroman was een van de mensen die het lukte om een band men hen te smeden die was gebaseerd op vertrouwen en respect. Daardoor kon hij schitterende foto's maken en gingen de mensen die hij fotografeerde, graag voor de camera staan.


Vroman maakte zijn eerste reis naar het zuiden in 1895 omdat hij heel graag aanwezig wilde zijn bij de traditionele slangendans die door de Hopi werd gedanst.

Tussen 1895 en 1904 maakte Vroman nog minstens acht reizen om op bezoek te gaan bij de indianen en verzamelde hij ook veel dingen die zij hadden gemaakt. Zo raakte goed bekend met archeologie.

Advertisement

In 1899 begeleidde hij ook het Amerikaanse Bevolkingsinstituut bij een expeditie. Het doel van deze expeditie was om zoveel mogelijk 'Pueblos' te ontmoeten.

Tegenwoordig zijn de Navajo het op een na grootste indianenvolk (ongeveer 300.000 mensen), maar is het aantal overlevende Hopi-indianen gering. Tot eind 2010 telde het bevolkingsregister achttienduizend mensen.

Hier volgen een paar foto's die Vroman maakte gedurende de jaren tijdens zijn reizen, in contact met de eerste bewoners van het continent Amerika.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Hier kan je nog meer digitale versies van schitterende foto's vinden die zijn gemaakt door Vroman: https://goo.gl/BZr8AS.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt