10 waanzinnige bestemmingen waar moeder natuur zich van haar beste kant laat zien

door Skip

03 Mei 2018

10 waanzinnige bestemmingen waar moeder natuur zich van haar beste kant laat zien
Advertisement

Buiten kunststeden en de plaatsen waar je heengaat om je te vermaken, maken de plaatsen waar men heengaat voor de natuur een groot deel uit van de reisbestemmingen en die misschien wel meer dan iets anders, reizigers weten te trekken van over de hele wereld. Er zijn maar weinig dingen die je een dosis geluk kunnen bieden zoals je in ongerepte natuur te bevinden, of getuige te zijn van momenten waarop natuurkrachten in al hun pracht en praal losbarsten.

Als jij ook deze mening deelt, dan mag je deze 11 fantastische reisbestemmingen waar de natuur het beste van zichzelf geeft, niet missen.

Advertisement

1. Marmergrotten, Chili

1. Marmergrotten, Chili

pixabay

Deze marmergrotten die zich bevinden in Patagonië zijn meer dan zesduizend jaar geleden gevormd. Ze zijn per boot te bereiken en dat maakt ze alleen nog maar mysterieuzer en boeiender,

Advertisement

2. Kakslauttanenhotel, Finland

Wie zegt dat het bezoeken van ijzige afgelegen gebieden gelijkstaat aan kou en ongemak? Dit suggestieve hotel biedt je prachtige iglo's waar vanuit je het Noorderlicht in absolute stilte kunt bewonderen.

3. St. Michael’s Mount, Engeland

Er zijn maar weinigen die dit kennen, maar er bestaat een Engelse evenknie van de beroemde Franse Mont Saint Michel. Ook dit eilandje van Cornwall is, zoals je wel kunt voorstellen, heel fascinerend om te bezoeken, zowel om het bijzondere getij als wel de mythen waarmee het omgeven is.

4. Black Canyon National Park, Colorado

Deze canyon die gelegen is aan de Colorado-rivier ontstond ongeveer 15 miljoen jaar geleden en ontleend zijn naam aan de vulkaanrotsen die er in overvloed zijn.

5. Tongariro, Nieuw-Zeeland

Un post condiviso da Bevö Petersen (@bevogram) in data:

Dit natuurpark is op de werelderfgoedlijst gezet, want het landschap is zo buitenaards dat het is verkozen als omgeving voor enkele delen van The Lord of the Rings.

Advertisement

6. Tunnel van Blauweregens, Kitakyushu, Japan

Op deze plek staan ongeveer 150 blauweregens van 20 verschillende soorten: stel je maar eens voor hoe je je voelt als je door deze bloemrijke gang loopt!

7. Onderwaterrestaurant Ithaa, Malediven

Dit suggestieve restaurant bevindt zich 5 meter onder water en biedt je de mogelijkheid om de zeewereld warmpjes en droog te bewonderen terwijl je de lekkerste delicatessen uitprobeert. 

Advertisement

8. Plitvice Lakes National Park, Kroatië

Dit paradijs is tot in zoverre volledig omgeven door groen dat als je niet goed oplet, je nauwelijks de hoogste watervallen kunt zien!

9. Grand Prismatic Spring, V.S.

Deze heetwaterbron is de op twee grootste ter wereld en als je erheen gaat lijkt het net alsof je een sprong maakt naar een andere planeet.

Advertisement

10. Ik-Kil-grot, Mexico

In Mexico zijn er ondergrondse grotten in overvloed en deze grot is van de meest indrukwekkende. Na een klim van 26 meter sta je voor kristalhelder water... 40 meter naar beneden!

11. Bajos del Toro, Costa Rica

Deze regio, die gelegen is in de provincie Alajuela, is misschien een van de minder bekende van het land. Een van de paden doorkruist zich met kristalhelder water en rotswanden totdat je bij adembenemende watervallen komt die verborgen zitten achter het struikgewas.

Advertisement