Deze fotograaf heeft hetzelfde eiland gefotografeerd in alle vier de seizoenen en het resultaat is pure poëzie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze fotograaf heeft hetzelfde eiland…
Deze jonge Italiaanse kunstenaar maakt van fruit of groente een geraffineerd versierd kunstwerk 7 signalen die je krijgt over je lichamelijke gezondheid door alleen maar naar je handen te kijken

Deze fotograaf heeft hetzelfde eiland gefotografeerd in alle vier de seizoenen en het resultaat is pure poëzie

Door Skip Tromp de Haas
1.542
Advertisement

Wie van natuur houdt let ook op de veranderingen in de stad. Want ondanks de gebouwen, het asfalt en het cement kan je altijd merken wanneer de seizoenen gebeuren en de veranderingen die dit in het licht de geuren en kleuren in de stad met zich meebrengt. De fotograaf Jani Ylinampa heeft een van zijn fotoprojecten gebaseerd op het seizoensgebeuren. Het hoofdzakelijke doel was om aan de wereld te laten zien dat Finland niet een grote vlakte is van sneeuw en ijs zoals we allemaal misschien denken, tenminste niet een heel jaar lang. Ook hier verandert Moeder Natuur het aanzicht van het landschap maand na maand.

Winter

Un post condiviso da Jani Ylinampa (@janiylinampa) in data:

Het eiland Kotisaari is het uitgekozen symbool voor het land: met behulp van een drone heeft Jani Ylinampa de veranderingen gedurende heel het jaar vastgelegd, seizoen na seizoen.

In de winter, zoals gemakkelijk is voor te stellen, is wit de heersende kleur. Het eilandje is bedekt met sneeuw en ijs. Alle kleine dingen zitten onder een witte deken, net als de rivier om het eiland heen. Als je goed kijkt naar de foto kan je de stilte horen die er is wanneer het sneeuwt, het gedempte geluid en een aanstekelijk ontspannen effect.

Lente

Un post condiviso da Jani Ylinampa (@janiylinampa) in data:

Het eiland is heel klein en bevindt zich in de Kemi-rivier op enkele kilometers verwijderd van de hoofdstad van Lapland. De noordpoolcirkel is slechts zes kilometer van het eiland verwijderd, maar dat weerhoudt de natuur er niet van om alle kleuren van elk seizoen te showen.

In de lente smelt de sneeuw langzaam, wordt het gras weer zichtbaar, maar is alles nog heel kouwelijk. Bomen zijn nog kaal, al dan niet met een paar knoppen en is het water vijandig koud.

Advertisement

Zomer

Un post condiviso da Jani Ylinampa (@janiylinampa) in data:

In het verleden was het eiland een landingsplek voor houthakkers die werkzaam waren in het gebied. Hier konden ze de werktuigen stallen, boten aanleggen en de kleine hutten gebruiken. Tegenwoordig speelt het eiland geen centrale rol meer en is het louter nog een toeristische bestemming geworden, waar mensen ook tercht kunnen in het kleine café dat eerst een hut was.

De zomer is het moment in het jaar waar de kleuren op zijn felst zijn: het hele eiland is groen, waar de rode gebouwen opvallen, het blauwe water dat opgaat in de blauwe lucht, helder en puur. De rivier vindt pootjebaders prima die wat verfrissing willen, maar ook zijn de lichamen van de grootste waaghalzen er welkom.

Herfst

Un post condiviso da Jani Ylinampa (@janiylinampa) in data:

Het fotoproject van Jani Ylinampa is erop gericht om te laten zien dat Lapland een exclusieve plaats is die het hele jaar kan worden bezocht, dus niet alleen 's winters en voor het Noorderlicht. Hier is de opeenvolging van de seizoenen zichtbaarder dan ooit en elke keer kunnen we niet anders dan halt houden en ons houden aan het ritme van de natuur, waar de mens op meedeint als in een klein bootje op de golven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt