Fotograaf reist de wereld rond om verlaten kastelen te portretteren: 16 van zijn meest tot de verbeelding sprekende afbeeldingen

Janine image
door Janine

20 September 2022

Fotograaf reist de wereld rond om verlaten kastelen te portretteren: 16 van zijn meest tot de verbeelding sprekende afbeeldingen
Advertisement

Kastelen zijn de meest tot de verbeelding sprekende structuren die er zijn. Iedereen heeft er van kinds af aan van gedroomd om daar te kunnen wonen en avonturen te beleven. De talrijke sprookjes die ouders aan kinderen vertelden om ze in slaap te laten vallen, vergrootte deze fantasie. Juist deze verhalen brachten Dimitri ertoe de wereld rond te reizen om vergeten kastelen of andere betoverende plekken te zoeken, te fotograferen en te publiceren op zijn sociale netwerken.

Deze fotograaf heeft ervoor gekozen om afbeeldingen van verschillende verlaten plekken te verzamelen om te laten zien hoe ze hun charme in de loop van de tijd niet hebben verloren. Hier zijn 16 van de mooiste kastelen of paleizen die hij heeft vereeuwigd.

via Jahzdesignoff/Instagram

Advertisement

1. Kasteel van Mothe Chandeniers

Frankrijk biedt fantastische scenario's, zoals in het geval van het vergeten kasteel van Mothe Chandeniers, dat in het kleine stadje Les Trois-Moutiers staat.

Advertisement

2. Sprookjeskasteel

Zodra je naar dit kasteel kijkt, kun je niet anders dan je de verhalen herinneren van "Duizend-en-een-nacht" die ouders hun kinderen vertellen.

3. Het paleis

Kastelen zijn niet allemaal hetzelfde, dit is een echt paleis. Je kunt je zijn grandioze feesten of majestueuze banketten voorstellen.

4. Frankrijk

Je kunt niet anders dan verbaasd zijn als je een klein stadje bezoekt, en een imposant bouwwerk als dit tegenkomt.

5. Villa Zanelli

In Italië, in Savona, bouwde de architect Gottardo Gussoni deze villa volgens de voorschriften van de Liberty stijl. Een klein juweeltje van de regio Ligurië.

Advertisement

6. Middeleeuwen

Als je voor dit kasteel staat, bevind je je onmiddellijk in de Middeleeuwen.

7. Kasteel van Miranda

Kasteel van Miranda, of van Noisy, verrijst in België in de plaats Celles. Ooit een klein juweeltje.

Advertisement

8. Manoir

Deze afbeelding toont een ongewoon kasteel, dat heel anders is dan die in ieders gedachten. Het manoir is in feite de feodale versie ervan.

9. Portugal

Portugal is een land vol kleurrijke landgoederen. Een villa die de feesten van talloze jonkvrouwen en ridders heeft georganiseerd.

Advertisement

10. Natuur

Een aan zichzelf overgelaten landhuis dat, ondanks dat het onderdeel is geworden van de natuur, zijn majestueusiteit niet heeft verloren.

11. Portugees paleis

In Portugal, niet ver van steden of dorpen, kun je enkele juweeltjes zien die herinneren aan lang vervlogen perioden en tijdperken.

Advertisement

12. Binnenkant

De vertrekken van een kasteel onthullen veel meer dan de gevel, omdat in elk object momenten van het echte leven zijn afgedrukt.

13. Paleis van João Paulo

Eens werden deze gangen doorkruist door edelen en hun geschreeuw.

Advertisement

14. Paleis Do Espelhos

Een structuur rijk aan geschiedenis en fresco's, jammer dat het niet door toeristen kan worden bezocht.

15. Veranda

Dit is de veranda van een Frans landhuis, waar ooit rijke banketten werden gehouden, verlicht door de zonnestralen die nog steeds door de grote ramen schijnen.

Advertisement

16. De oprijlaan

De verbeelding gaat de vrije loop en je kunt je voorstellen dat koetsen en paarden door deze poort rijden om de adellijke residentie aan het einde van de laan te bereiken.

Zou je een van deze verlaten kastelen willen bezoeken? Welke van deze intrigeert jou het meest?

Advertisement