Waar zijn toch die ballonnen heengegaan die we in de lucht oplaten? Dat wordt door deze verschrikkelijke foto's wel duidelijk - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Waar zijn toch die ballonnen heengegaan…
In Nieuw-Zeeland wil niemand kiwi's plukken voor 16.50 dollar per uur en dus heeft de overheid maatregelen genomen In Australië is zich weer een virus aan het verspreiden dat duizenden jaren oud is en waar geen geneesmiddel of behandeling voor is

Waar zijn toch die ballonnen heengegaan die we in de lucht oplaten? Dat wordt door deze verschrikkelijke foto's wel duidelijk

Door Skip Tromp de Haas
2.734
Advertisement

Gekleurde plastic ballonnen oplaten in de lucht wordt vaak gedaan, met name bij de steeds weer terugkerende dingen zoals bruiloften, inhuldigingen, herdenkingen en alle gelegenheden die om kinderen gaan. Maar weinigen hebben zichzelf waarschijnlijk niet deze uiterst simpele en logische vraag gesteld: waar eindigen die vliegende dingen?

Het antwoord, zoals je misschien wel kunt vermoeden, is niet zo vrolijk. Ze gaan kilometers door de lucht en komen in de natuur terecht, vaak in zee waar ze gewoon (en op tragische wijze) veranderen in afval zoals je zult zien op de foto's die volgen.

Omdat de ballonen van latex zijn gemaakt, duurt het erg lang voordat deze zijn afgebroken, en het is heel waarschijnlijk dat ze in die tussenfase de aandacht trekken van een paar dieren. Vogels, zoogdieren, maar vooral zeeschilpadden en vissen komen op deze dingen af (ze lijk ontzettend veel op kwallen, net als plastic zakken) en lopen enorm gevaar als ze deze proberen op te eten. Veel dieren raken verstrikt in het touwtje, velen slikken echter het hele ding in met alle gevolgen van dien die wel zijn voor te stellen (foto's hebben we er niet bij gedaan omdat het niet prettig is om naar te kijken).

foto: BalloonsBlow

De bedrijven die ze maken hebben zich altijd verdedigd door klanten te verzekeren dat ballons op grote hoogte knappen en in hele kleine stukjes scheuren, maar helaas - zoals de vereniging Balloons Blow duidelijk aangeeft - gaat dit niet zo.

Veel steden zijn al begonnen met het verbieden van het gebruik en de verkoop van deze gevaarlijke dingen, je hebt ze namelijk toch niet nodig als je wat moet vieren! Om een ontroerend mment te vieren kan je grote zeepbellen maken, bio-afbreekbare lantaarns loslaten... of misschien een boom planten. Zijn dit geen alternatieven die beslist nobeler zijn vergeleken met het met het lozen van kleine stukjes afval in de lucht?

Advertisement
foto: BalloonsBlow
foto: BalloonsBlow
foto: BalloonsBlow
Advertisement
foto: BalloonsBlow

Het is al moeilijk genoeg om de vervuiling te beperken die voortvloeit uit de dingen die we dagelijks doen en die we niet op kunnen geven... het lijkt niet echt gepast om de situatie te verergeren!

foto: BalloonsBlow
Advertisement
foto: BalloonsBlow
Tags: NatuurMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt