18 bijzondere feiten die je laten beseffen hoe anders de realiteit is dan je je deze voorstelt. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
18 bijzondere feiten die je laten beseffen…
Stellen met een duurzame relatie kunnen het goed met elkaar vinden niet omdat ze onafscheidelijk zijn, maar omdat ze deze 6 gewoontes hebben 7 signalen die je van je lichaam krijgt om je te zeggen dat je te veel zout eet

18 bijzondere feiten die je laten beseffen hoe anders de realiteit is dan je je deze voorstelt.

Door Skip Tromp de Haas
1.397
Advertisement

Vind je jezelf iemand die nieuwsgierig is? Dan zou je toen je op school zat vast wel veel vragen hebben gesteld over de onderwerpen die tijdens de lessen aan bod kwamen, maar we durven te wedden dat je maar zelden een antwoord hebt gekregen. Vaak neem je eigenlijk genoegen met alleen een oppervlakkige kennis van een onderwerp met meerdere lagen, waardoor elke mogelijkheid wordt uitgesloten dat je bijzondere en verrassende details te weten komt Wist jij bijvoorbeeld wie de neef van Hitler was? Je zou verschillende hypothesen overwegen, behalve die ene waar hij dienst heeft genomen in het Amerikaanse leger, wat ook echt zo was!

1. William Patrick Hitler, zoon van Hitlers broer Alois, diende bij de Amerikaanse Marine gedurende de Tweede Wereldoorlog.

2. De term 'iets boycotten' vindt zijn oorsprong bij Charles Boycott, een Engels ondernemer die aan het einde van de 19e eeuw weigerde om op te komen voor de rechten van Ierse landarbeiders. De plaatselijke gemeenschap besloot toen om afstand van hem te doen en niet meer met hem te praten, niet meer dichtbij hem te gaan zitten in de kerk en hem het licht niet meer in de ogen te gunnen.

3. De viezigheid die er is in huis wordt grotendeels meegenomen schoenen en is deze viezigheid dus materiaal dat van buitenaf komt.

4. Avocado's rijpen heel langzaam wanneer deze aan bomen hangen. Kwekers laten ze ook wel maanden hangen zonder dat ze gaan rotten.

5. Het idee dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, is van een cornflakesproducent die in 1944 een reclame maakte waar dit concept werd benadrukt.

6. Het totaal aan lemma's op Wikipedia in de Engelse taal is exclusief afbeeldingen en video's 14 GB groot.

7. Volgens Amerikaanse wetten moet het briefgeld dat in films wordt gebruikt 75% kleiner of 150% groter zijn dan het origineel. De afbeelding mag overigens alleen op een kant zijn afgedrukt.

8. In het speeksel van mensen zit een opioïde, opiorfine, een pijnstiller die zes keer zo sterk is als morfine.

9. Natuurwetten gaan slechts over 4% van het universum. Voor wat niet wordt beschreven door natuurkunde en andere wetenschappen, wordt er verwezen naar zwarte materie en energie.

10. Maag en slokdarm zijn bedekt met zoveel zenuwuiteinden dat wetenschappers spreken van een tweede stel hersenen dat zelfs het humeur en emoties reguleert.

11. Onderzoek naar de resten van 40 miljoen jaar geleden van enkele pinguïns die zijn gevonden op het eiland Seymour, wijst uit dat er pinguïns hebben bestaan een meter tachtig en een gewicht van honderd kilo.

12. Honden en katten kunnen allergisch worden voor mensen.

Advertisement

13. Het sterrenstelsel M100 is 55 miljoen lichtjaren verwijderd van de aarde. Dat betekent dat als je we de aarde vanuit daar zouden bekijken, dat we dan dinosauriërs zouden kunnen zien uitsterven.

foto: pixabay.com

14. De staat met het hoogste criminaliteitscijfer is Vaticaanstad, want elk jaar vindt er per burger een misdrijf plaats, met een piek in 2007 toen er 1,5 misdrijf plaatsvond per inwoner. Het merendeel hiervan zijn zakkenrollers.

15. Wetenschappers denken dat het leven van een wezen net zo lang duurt als de tijd die het hart nodig heeft om een miljard hartslagen te maken.

16. Een exemplaar uit de familie van velociraptors was net zo groot als een kalkoen.

17. Voor 2050 zal er geen chocola meer zijn vanwege de klimaatveranderingen die het gebied treffen waar van oudsher cacao wordt verbouwd.

Afbeeldingen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt