Deze man gebruikt oude reliëfkunst om muren weer 'Leven' te geven en dat zorgt voor een magisch effect - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man gebruikt oude reliëfkunst…
Dit 3D-Geprinte exoskelet belooft alle kniepijn weg te nemen zonder dat er aan comfort wordt ingeboet Deze video laat zien hoe afgronden worden gevormd als gevolg van erosie, ook door waterleidingen

Deze man gebruikt oude reliëfkunst om muren weer 'Leven' te geven en dat zorgt voor een magisch effect

Door Skip Tromp de Haas
1.508
Advertisement

Goga Tandashvili is een jonge Russische kunstenaar die een bijzondere bas-reliëftechniek heeft uitgedokterd waarmee hij muren die anders gewoontjes zouden zijn, tot leven wekt met scenes waar een grote vitaliteit van uitgaat.

In zijn manier van werken worden handopbouwtechnieken en intarsiatechniek met elkaar gecombineerd en zorgt dit voor een verrassende volheid en precisie van en in zijn werk. Hierdoor ontstaan er gaandeweg rijkelijk gedetailleerde taferelen. 

Grote pauwen, bloemstukken en welig tierend groen klimt als het ware over de muur en komt met verschillende hoogteverschillen ervanaf en loopt het in elkaar over en wordt er gespeeld met verschillende diktes en schaduwen die je ogen bedriegen en waar je met verbazing van staat te kijken.

Tandashvili's geheim zit hem in zijn werk als tekenaar en schilderen wat hij ernaast doet. Zijn bas-reliëfs weten te verrassen door het realisme, maar wanneer Tandashvili op papier werkt is hij beslist impressionistischer, in zijn lijnen en penseelstreken. De vloeiendheid die we zien in zijn sculpturen is het resultaat van zijn speelse houding die hij kan overbrengen naar het harde steen en hij een spoortje van de oorspronkelijke stijl achterlaat.

foto: Facebook

Tandashvili heeft al verschillende workshops gehouden waar hij zijn technieken deelt met anderen en exporteert hij deze bijzondere bas-reliëfstijl die evengoed kunst is als interieurdecoratie.

Hier volgen een aantal van zijn werken.

Advertisement
foto: Facebook
foto: Facebook
foto: Facebook
Advertisement
foto: Facebook
Advertisement
foto: Facebook
foto: Facebook
Advertisement
foto: Facebook
foto: Facebook
foto: Facebook
foto: Facebook
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt