Een team van wetenschappers perfectioneert een waterfles die al na drie weken biologisch afgebroken is

door Skip

31 Mei 2018

Een team van wetenschappers perfectioneert een waterfles die al na drie weken biologisch afgebroken is
Advertisement

Om de hoeveelheid plastic die mensen gebruiken en dus ook moeten verwerken, zijn er verschillende voorstellen gedaan. Choose Water is een van deze oplossingen. Dit is een waterfles voor eenmalig gebruik die volledig uit natuurlijke materialen bestaat en die zichzelf binnen slechts drie weken kan afbreken. De fles, die ontwikkeld is door een groep Britse onderzoekers met aan het hoofd de jonge chemicus James Longcraft, is volledig gefinancierd via een campagne op Indiegogo. De opbrengsten die uit de verkoop worden verkregen zal worden geschonken aan de non-profit-organisatie Water For Africa.

via Indiegogo/Choose Water

Choose Water

Choose Water

De innovatieve fles zonder plastic is gemaakt van een buitenste huls van gerecycled papier, met daarbinnen een waterdichte stevige laag van biologisch afbreekbare materialen. Door die laag kan het water niet bij het papier komen. Het gevolg is dat de binnenste en buitenste lagen van de fles binnen drie weken afbreken wanneer deze in water of het vuilnis achterblijven en kunnen ze worden opgegeten door dieren in zee. Als de fles echter in de grond eindigt dan breekt deze ook af en verlaagt het de zuurtegraad van de bodem.

Advertisement
Een team van wetenschappers perfectioneert een waterfles die al na drie weken biologisch afgebroken is - 2

Dat Choose Water op de markt gaat komen, dat is zeker, overigens door een geldinzamelingscampagne die succesvol is opgestart op Indiegogo. De 25.000 pond die oorspronkelijk werd gevraagd voor het kopen van de machines die nodig zijn voor een productie op industriële schaal en voor het opzetten van een goede distributieketen. Door een donatie te doen kan je t-shirts, buttons en tassen kopen van het merk Choose; de eerste partijen van genummerde flessen; kaartjes voor een presentatie-evenement en zelfs een reis naar Gambia om bij het project Water For Africa aanwezig te zijn.

BRONNEN:

Advertisement