Wetenschappers reconstrueren de gezichten van enkele historische figuren in 3D - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wetenschappers reconstrueren de gezichten…
12 van de diepste en meest spectaculaire afgronden op aarde Een Japanse arts die 105 jaar is geworden, geeft 12 waardevolle tips om goed en gezond te leven

Wetenschappers reconstrueren de gezichten van enkele historische figuren in 3D

Door Skip Tromp de Haas
3.212
Advertisement

Hoe zagen onzer vroegste voorouders eruit? Waren de oude Egyptenaren echt zo fascinerend zoals de muurschilderingen en standbeelden doen vermoeden? Door moderne technieken, waarbij medisch onderzoek, forensische wetenschap, ct-scans, archeologie, 3D printen en 3D kunst met elkaar worden gebundeld kunnen we een zo realistisch antwoord geven als nooit tevoren en wordt de kennis van professionals uit verschillende takken gebundeld en maken zij samen driedimensionale modellen van beroemde personages uit de geschiedenis.
In sommige gevallen is de gelijkenis waarschijnlijker en soms niet, maar in ieder geval zorgt het kijken naar deze gezichten vanuit dit perspectief voor een heel ander effect!

1. Ava.

foto: Hew Morrison

De resten van deze vrouw die in de Bronstijd leefde (ongeveer 3700 jaar geleden) zijn gevonden in een rots. Volgens enkele experts zou dit mogelijk erop kunnen duiden dat zij sociaal gezien een belangrijk figuur was in haar gemeenschap en is er geprobeerd haar gelijkenis te reconstrueren (het werk is gedaan door de Schotse archeologe Maya Hoole en de forensisch kunstenaar Hew Morisson).

2. Een inwoner van Dublin... die 500 jaar geleden leefde!

Zijn stoffelijke resten zijn gevonden in 2014 samen met die van drie andere mensen, maar zijn schedel was zo goed bewaard gebleven dat experts zijn gezicht konden reconstrueren.

Advertisement

3. Een man uit de Nieuwe Steentijd.

4. Nefertiti, de vrouw die waarschijnlijk Toetankhamon op de wereld zette, de 'kind-farao.'

5. Meritamoen

Het gezicht van een mummie die tweeduizend jaar geleden leefde en door experts van de Universiteit van Melbourne is gereconstrueerd.

Advertisement

6. Het gezicht van Nicolaas Copernicus, gereconstrueerd door een groep Poolse deskundigen.

7. En dit is het mollige gezicht van componist Johann Sebastian Bach. Dit werk is gedaan door Schots antropologe Caroline Wilkinson.

Advertisement

8. Hendrik IV van Bourbon

foto: TheCGBros

9. Maximilien de Robespierre.

Advertisement

10. Richard III van Engeland, overleed op 32-jarige leeftijd.

11. Mary Steward, koningin van Schotland

12. Arish, een inwoner van 2500 jaar geleden die woonde in Carthago.

13. Sint Antonius uit Padua.

foto: Rome Reports

14. Robert Burns, Schots dichter.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt