Dit is het eerste waterstofschip ter wereld: over 6 jaar zal het vijftig landen aandoen zonder ooit ook maar fossiele brandstoffen te gebruiken

door Skip

12 Juli 2018

Dit is het eerste waterstofschip ter wereld: over 6 jaar zal het vijftig landen aandoen zonder ooit ook maar fossiele brandstoffen te gebruiken
Advertisement

De reis naar de toekomst is begonnen; huh waar gaat het over? Over Victorien Erussard en zijn team die mens en technologie uitdaagt tegenover de rest van de wereld, dat ze laten zien dat klimaatverandering te bestrijden is en dat we de wapens om dat te doen al tot onze beschikking hebben, namelijk de zon, de wind en vooral het water. Welkom aan boord van de Energy Observer, het eerste schip op waterstof ter wereld dat zes jaar lang onderweg zal zijn en 50 landen zal aandoen. 

Advertisement
Energy Observer

Energy Observer

Het schip, 30,5 bij 12,8 meter, biedt onderdak aan een interactieve tentoonstelling en een 360° bioscoop, is gratis geopend voor het publiek zodat het er kennis mee kan maken en het kan gaan ontdekken. De Energy Observer, afgeleid van de oorspronkelijke maxi-catamaran die is ontworpen door scheepsarchitect Nigel Irens, is het symbool van de energierevolutie waarop werd gehoopt voor de wereldeconomie. Het doel is namelijk om "te laten zien dat de mens in harmonie met de natuur kan leven en dat de strijd tegen klimaatverandering ervoor kan zorgen dat er een nieuwe economische groei kan komen" om met de woorden te spreken van aanvoerder  Jérôme Delafosse.

De innovatieve catamaran wordt aangedreven door een mix van duurzame energieën en een waterstofproductiesysteem met een lage koolstofdioxide-uitstoot. Zouten en ionen die uit zeewater worden gehaald worden gescheiden in zuurstof en waterstof. Dit laatste wordt opgeslagen om energie op te wekken, versterkt door de combinatie van zonne- en windenergie.

Met de toer van 50 landen in zes jaar zonder daarvoor fossiele brandstoffen te gebruiken, is het vooral de bedoeling van de Energy Observer om door te dringen in het bewustzijn van mensen, opdat de mensheid in zijn geheel de verandering gaat omarmen die nodig is voor haar toekomst.

De bemanning van get schip is vastberaden om aan te tonen dat je kunt reizen zonder te vervuilen!

Bron: www.energy-observer.org

Advertisement