Deze 70-jarige vrouw is mooi in vorm gebleven door geraffineerde suiker en snoep uit haar dieet te verwijderen

door Skip

19 Juli 2018

Deze 70-jarige vrouw is mooi in vorm gebleven door geraffineerde suiker en snoep uit haar dieet te verwijderen
Advertisement

Er worden heel veel recepten of producten aangeprezen als verjongingselixer, natuurlijk of kunstmatig, makkelijk te krijgen of onmogelijk op te sporen, ze beloven je zo lang mogelijk jong te houden; maar hoeveel van deze bewijzen dat ook echt? En toch is er dan een levend voorbeeld van langdurige jeugdigheid, genaamd Carolyn Hartz, 71 en woonachtig in Perth Australië, maar ziet eruit als 40. En ze heeft bovendien voor haar formidabele fysieke vorm een formule die niet al te moeilijk is om op te pakken.

Advertisement

Un post condiviso da SweetLife (@sweetlifeaus) in data:

Als je zo naar haar foto's kijkt, dan zou je nooit denken dat ze drie kinderen en vier kleinkinderen heeft; en boven alles is haar geheim voor haar prachtige lichaam zo simpel: "Je moet letten op wat je in je mond stopt, en moet je je benen bewegen."

Het moment waarop ze dit ritueel heeft opgepakt was een verplichte ommezwaai, want op haar veertigste kreeg ze de diagnose dat ze zich in het voorstadium van diabetes bevond en betekende dit dat ze geraffineerde suikers en de producten waar dit allemaal in zit, vaarwel moest zeggen. En toch, zoals ze ook haar kinderen leert: "Heb je een uitdaging of een tegenvaller, sta dan weer op en ga verder, want vaak stuurt het universum je in een andere richting. Ik geloof er heel sterk in dat als een deur dichtgaat er weer een andere deur opengaat."

Zodoende zet Carolyn datgene wat ze heeft op moeten geven, om in een kans en begint ze te experimenteren met gebak zonder geraffineerde suikers; een uitdaging die ertoe leidde dat ze op haar 55ste met succes SweetLife startte, een bedrijf dat Xylitol aanbiedt, een suiker-alternatief en publiceerde ze het boek Sugar Free Baking.

Advertisement

Un post condiviso da SweetLife (@sweetlifeaus) in data:

Carolyn combineert deze gezonde eetgewoonte echter met veel sporten zoals tennis vooral, waar ze op haar dertigste mee begonnen is en waar ze nog steeds plezier aan beleeft, nog altijd met haar eerste leraar, die in de jaren tachtig vondt dat ze te oud was om te leren tennissen. "We lachen er nog samen om" zegt Carolyn.

En verder veel wandelingen met haar man van 40, dagelijkse meditatie en minstens zeven tot acht uur slaap per nacht.

Un post condiviso da SweetLife (@sweetlifeaus) in data:

Carolyn steekt het zeker niet onder stoelen of banken dat ze een paar kleine operaties heeft laten doen, "maar je laten opereren is niet het antwoord op een gezond welzijn." Liever veel met veel wilskracht kiezen voor een andere levensstijl kiezen, maar ook hoe je verleidingen moet kunnen weerstaan. Wanneer ze bijvoorbeeld taarten bakt thuis, snijdt ze die in stukken en vriest ze die in. "Ik laat hem niet op het aanrecht staan, want de verleiding wordt te groot om alles op te eten."

Ten slotte, onthult Carolyn ons het belangrijkste ingrediënt van haar verjongende levensdrank: "Het geheim is om het glas halfvol te zien."

En ga jij dit ook proberen?

Bron: news.com.aus

Un post condiviso da SweetLife (@sweetlifeaus) in data:

Advertisement