Vrouw met een vreemde moedervlek op haar lichaam analyseert het en ontdekt dat het haar ongeboren tweelingzus is

Janine

04 Augustus 2022

Vrouw met een vreemde moedervlek op haar lichaam analyseert het en ontdekt dat het haar ongeboren tweelingzus is
Advertisement

Hoevelen van ons hebben een moedervlek, een klein cosmetisch defect dat we vanaf de geboorte bij ons dragen en is ons onderscheidende kenmerk? In sommige gevallen worden deze gebreken een bron van trots omdat ze het symbool zijn van de schoonheid van de drager. Denk maar aan de moedervlek op de wang van Marilyn Monroe of die op de lip van Cindy Crawford: niemand van ons zou hen zich zonder kunnen voorstellen.

In feite maken deze kleine esthetische gebreken ons uniek, ze onderscheiden ons van iedereen.

Maar wat gebeurt er als zo'n defect te omvangrijk is? Wanneer het een geheim van zelfs grote gezondheidsproblemen verbergt?

Wat er met deze Amerikaanse zangeres is gebeurd, is ongelooflijk en het betreft een grote roodachtige moedervlek.

Maar laten we in detail bekijken over wie we het hebben en wat haar is overkomen.

via Live Science

Advertisement

De Californische zangeres Taylor Muhl is geboren met een aantal ongewone kenmerken, waarvan de meest opvallende een wijdverspreide roodachtige moedervlek over de linkerkant van de romp en rug is.

"Alles aan de linkerkant van mijn lichaam is groter dan aan de rechterkant" zegt de jonge vrouw op haar blog "Ik heb een dubbele tand aan de linkerkant van mijn mond en talloze intoleranties en allergieën voor voedsel, medicijnen, supplementen, sieraden en insectenbeten."

Na een consult met een arts die specialist in zeldzame medische aandoeningen is, kwam de schokkende ontdekking: Taylor heeft twee sets DNA, maar ook twee immuunsystemen en twee bloedgroepen.

Live Science legt uit dat deze aandoening tetragametisch chimaera wordt genoemd en optreedt wanneer, in de zeer vroege stadia van een zwangerschap met twee eicellen die zijn bevrucht door twee verschillende spermacellen, een van de twee cellen de andere absorbeert en zelfstandig verdergaat met ontwikkelen. Chimaera is zeer zeldzaam, er zijn slechts ongeveer honderd gevallen gedocumenteerd bij mensen, maar veel chimere individuen krijgen pas een diagnose na specifieke bloedtesten, die de aanwezigheid van twee verschillende DNA's detecteren.

Stel je de schok voor van die moeder die in 2006 een DNA-test onderging om te bewijzen dat zij de moeder van haar kinderen was en ontdekte dat hun DNA geen overeenkomsten vertoonde! Pas later ontdekte ze dat ze ook het DNA van haar tweelingzus in zich draagt.

Mensen met chimaera hebben gewoonlijk geen complicaties, maar ze kunnen pigmentatieveranderingen hebben, ogen van twee verschillende kleuren, soms twee verschillende soorten bloedgroepen (zoals in het geval van Taylor). Het is zeker dat in het algemeen een van de twee DNA-sets de overhand heeft op de andere. Wanneer de tweeling mannelijk en vrouwelijk is, kunnen er afwijkingen in het voortplantingssysteem zijn.

In het geval van Taylor Muhl was haar tweelingzus een vrouw, maar de vermenging van de twee DNA's veroorzaakte haar verschillende gezondheidsproblemen. "Mijn lichaam reageert op het DNA van mijn tweelingzus als een vreemd lichaam en brengt mijn immuunsysteem in gevaar, dat veel zwakker is dan dat van gemiddelde mensen." legt de jonge vrouw uit. "Helaas lijd ik daarom aan tal van gezondheids- en auto-immuunproblemen.

Advertisement

De zangeres ontdekte haar chimaera in 2009, maar pas enkele jaren later besloot ze haar ervaring openbaar te maken, zodat het bewustzijn van het bestaan ​​van deze aandoening en het verband met auto-immuunziekten zich zou verspreiden.

"Ik vond het belangrijk om mijn fysieke gebrek in zijn geheel te laten zien, omdat er in de entertainmentwereld een sterke druk is om een ​​perfect lichaam te laten zien of binnen bepaalde gevestigde normen", schreef ze op de dag van haar bekentenis. "Ik hoop dat het tonen van mijn onvolkomenheden vele anderen in mijn toestand inspireert om niet belet te worden hun dromen na te jagen, onvoorwaardelijk van zichzelf te houden en zich ervan bewust te zijn dat ze mooi zijn zoals ze zijn."

Een mooi gebaar om anderen te helpen een moeilijkheid om te zetten in een sterk punt, nietwaar?

Advertisement