Een gezin wordt uit het vliegtuig gezet omdat het 2-jarige meisje weigert een mondkapje te dragen

Janine image
door Janine

16 December 2020

Een gezin wordt uit het vliegtuig gezet omdat het 2-jarige meisje weigert een mondkapje te dragen
Advertisement

In december 2020 werd een gezin uit Denver uit een vlucht van United Airlines verwijderd nadat hun tweejarige dochter weigerde een gezichtsmasker te dragen. Het verhaal werd verteld door haar moeder Eliz Fulop, die een video op Twitter plaatste met de herhaalde pogingen van haar man Erhard Orban om haar dochter een masker te laten dragen. Dit ging viraal.

via nypost.com

Advertisement

Eliz Orban/twitter

De familie was van plan om dat weekend vrienden in New York City te bezoeken. Eenmaal in het vliegtuig probeerde Erhard Orban verschillende keren het masker op het gezicht van zijn dochter te zetten vlak voordat hun vlucht vertrok. De video toont het kleine meisje dat wegloopt en haar gezicht verbergt. Een stewardess van United Airlines wordt vervolgens gefilmd die ​​de familie vraagt om uit het vliegtuig te stappen omdat het kind het veiligheidsbeleid van de luchtvaartmaatschappij overtreedt. De moeder plaatste later een video op haar Twitter-account waarin ze het incident beschreef en beweerde dat ze herhaaldelijk probeerde haar dochter een masker te laten dragen en vernederd was door het gedrag van de maatschappij.

Advertisement
Eliz Orban/twitter

Eliz Orban/twitter

De Wereldgezondheidsorganisatie vereist niet dat kinderen van vijf jaar of jonger maskers dragen, maar de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention bevelen aan dat iedereen ouder dan twee jaar mondkapjes draagt ​​in openbare instellingen. United Airlines vraagt echter op haar website expliciet dat alle werknemers en klanten ouder dan twee jaar bescherming dragen tijdens de reis. United Airlines gaf vervolgens een verklaring af: "De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten is onze topprioriteit, daarom hebben we een aantal beleidslijnen van diverse niveaus, waaronder de eis dat iedereen aan boord die twee jaar en ouder is, een mondkapje draagt”.

Advertisement