Een man faalt voor het sollicitatiegesprek zonder er zelfs maar aan te beginnen: "verraden" door de receptioniste

Janine image
door Janine

17 December 2020

Een man faalt voor het sollicitatiegesprek zonder er zelfs maar aan te beginnen: "verraden" door de receptioniste
Advertisement

Een sollicitatiegesprek is een situatie die bij iedereen angst en zorgen opwekt. Praten met volslagen vreemden en "voor jezelf opkomen" vanuit een persoonlijk en professioneel oogpunt, een goede indruk geven, is zeker niet eenvoudig. Daarom proberen we altijd het beste uit onszelf naar boven te halen, misschien door strategieën te bedenken en proberen geen fouten te maken die "fataal" kunnen zijn.

Elk detail telt, zelfs wat wij als het meest onbeduidend beschouwen. De man over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, wiens sollicitatiegesprek jammerlijk is mislukt zonder er zelfs maar aan te beginnen, om een ​​reden die hij nooit had verwacht.

via sawta2112/reddit

Advertisement
Pixabay - foto di archivio

Pixabay - foto di archivio

Het verhaal is een echte "waarschuwing" voor iedereen die op het punt staat de drempel over te lopen van een bedrijf dat hen zou kunnen aannemen. Het maakt niet uit hoeveel sollicitaties je gedurende je leven hebt gehad, de beslissende fout ligt altijd op de loer. In dit geval was het precies zo, en de uitglijder van de man was meer dan onverwacht.

De man werd slechts 5 minuten nadat hij het kantoor betrad weggestuurd uit het bedrijf. De reden? Geen vermeende professionele ontoereikendheid, maar een kwestie van opstelling. De receptioniste die hem verwelkomde, merkte in feite meteen dat de kandidaat haar benaderde met een bijna minachtende houding, half antwoordend en oogcontact vermijdend. Misschien vond hij het ongepast om te aardig te zijn tegen een secretaresse, maar hij had het helemaal mis.

De vrouw was in feite allesbehalve een "simpele" receptioniste: ze was de personeelsmanager. Nadat ze zijn houding had opgemerkt, riep de leidinggevende de kandidaat in de vergaderzaal om in niet mis te verstane bewoordingen uit te leggen dat elk persoon in het bedrijf telt en respect verdient, van het topmanagement tot de eenvoudigste werknemers.

Advertisement
Pixabay - foto di archivio

Pixabay - foto di archivio

“Bedankt dat je de tijd hebt genomen, maar het sollicitatiegesprek is voorbij.” Een paar vragen en bovenstaande uitleg waren voldoende om de kandidaat de baan te weigeren. De episode, die op internet werd verteld en al snel viraal ging, lokte veel reacties uit bij gebruikers. Onder hen zijn er die het eens zijn met de onmiddellijke beslissing van de personeelsfunctionaris en degenen die stellen dat het bedrijf de kandidaat op zijn minst een kans had kunnen geven.

Het lijdt geen twijfel dat beleefdheid, respect en goede manieren altijd op de eerste plaats moeten komen in elke situatie, en waarschijnlijk dacht de vrouw dat de toekomstige collega, gezien de houding die hij had tegenover de vermeende receptioniste, zich ook met zijn collega's of, erger nog, met klanten zo zou gedragen.

Wat vind jij? Overdreven of terechte reactie? Verdiende de kandidaat toch een kans?

Advertisement