Deze ekster slaagt erin te drinken volgens een natuurkundige wet: de video toont haar briljante intelligentie

Janine image
door Janine

17 December 2020

Deze ekster slaagt erin te drinken volgens een natuurkundige wet: de video toont haar briljante intelligentie
Advertisement

We merken het elke dag, maar we zijn elke keer weer verbaasd: Moeder Natuur is echt een schatkist vol verwondering. Met haar mechanismen, de wezens die er deel van uitmaken, de fenomenen en landschappen die het ons geeft, slaagt het erin ons echt deel uit te laten maken van een wonderlijke wereld, waarin we zeker niet de enige “geëvolueerde” wezens zijn.

De ekster in de video die we je gaan laten zien, is hiervan een duidelijk bewijs. Iedereen die de sprookjes kent van de oude Griekse dichter Aesopus, moet wel een verband leggen met deze scène. In feite zijn zijn verhalen vaak geweldige levenslessen, en hoewel ze dieren als hoofdrolspelers hebben, slagen ze erin ons diep te laten nadenken over veel menselijke gedragingen. In dit geval is de vindingrijkheid van de dorstige vogel echt een prijs waard, de video in kwestie leert ons namelijk dat we nooit moeten opgeven als we met moeilijkheden worden geconfronteerd.

via Aditya Raj Kaul/Twitter

Advertisement
Aditya Raj Kaul/Twitter

Aditya Raj Kaul/Twitter

Het is de moeite waard om het korte verhaal van de Griekse schrijver te vertellen om de video beter te begrijpen.

“Een kraai had ontzettende dorst, totdat ze een kruik vond. De kruik had ooit vol water gezeten, maar toen ze haar snavel erin stopte, merkte de kraai dat er nog maar een paar druppels op de bodem lagen. Ze probeerde het en probeerde het opnieuw, maar het mocht niet baten: haar snavel was te kort. Na vele mislukkingen werd ze overmand door wanhoop. Er kwam een ​​idee bij haar op en ze nam een ​​steen met haar snavel en gooide hem in de kruik. Toen nam ze nog een steen en gooide die in de kruik. Ze pakte er nog een en gooide deze ook in de kruik. Langzaam zag ze het water omhoog komen, en na meer stenen te hebben gegooid, kon ze eindelijk drinken en haar leven redden".

Advertisement
Aditya Raj Kaul/Twitter

Aditya Raj Kaul/Twitter

Kijk maar naar de video die door de Indiase journalist Aditya Raj Kaul werd gedeeld om te beseffen dat dit dorstige dier precies dat deed. De ekster bevond zich niet voor een kan, maar voor een plastic fles, en veel voller dan de door Aesopus genoemde kruik, maar het concept is praktisch hetzelfde.

Aditya Raj Kaul/Twitter

Zonder de moed te verliezen en met geduld deed ze haar best en slaagde erin haar dorst te lessen: dieren hebben ons echt veel te leren, vind je niet?

Advertisement