Deze kaart laat van elk land ter wereld zien naar welk product er het meest wordt gezocht met Google - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze kaart laat van elk land ter wereld…
9 mensen die regelrecht uit een fantasyboek lijken te zijn weggelopen, maar die eigenlijk gewoon hebben bestaan 7 gigantische spooksteden die in moderne tijden zijn gebouwd... maar waar niemand ooit wilde gaan wonen

Deze kaart laat van elk land ter wereld zien naar welk product er het meest wordt gezocht met Google

1.505
Advertisement

In het collectieve beeld dat mensen hebben van landen, hoort er bij elk land een traditie, een typisch gerecht of voorwerp dat om een of andere reden symbolisch is geworden voor dat land.
Evenzo worden bij de zoekopdrachten die internetters doen, dezelfde associaties gebruikt. Aangezien je mensen hebt die zich afvragen wat het resultaat van die zoekopdrachten zijn, daar een bedrijf omheen bouwen en de trends op het web in de gaten houden, heeft iemand een overzichtskaart gemaakt van deze zoekresultaten.

Om de kaart te maken heeft de site Fixr.com een bepaald soort formule gebruikt...

foto: Fixr.com

Bij het gebruik van de zoekmachine Google bedienden de bedenkers van het onderzoek zich van de zin  "How much does * cost in [country]oftewel "Hoeveel kost [product] in [land]."
Doordat de zoekopdrachten automatisch worden aangevuld, dat deels is gebaseerd op zoekgeschiedenis, de plaats en het tijdsvak van de zoekopdrachten, was het mogelijk op te bepalen wat het meest gebruikte gegeven was om het begin van de formule te voltooien. De resultaten zijn bijzonder maar ook verontrustend.

Europa.

foto: Fixr.com

We geven een paar voorbeeldjes: wat wij mensen in de wereld liever willen weten wanneer we intypen "Hoeveel kost * in Rusland?" Blijkbaar gaat het om vliegen in een MiG, een vliegtuig geproduceerd door het Russische bedrijf Mikojan.

We willen weten hoeveel een croissant kost in Frankrijk, weten wat de totale kosten zijn van een begrafenis in Ierland. Wat de huizenprijzen zijn in Wit-Rusland en kijken we naar de huizenprijzen in Roemenië en wat een Ferrari kost in Italië.

Advertisement

Noord-Amerika

foto: Fixr.com

Zoals je wel zult gaan zien, zijn de zoekresultaten vaak hetzelfde en niet opvallend, ook als de afstanden op de kaart heel groot zijn (bijvoorbeeld: "Hoe duur is het leven in Puerto Rico, Paraguay of in het Verenigd Koninkrijk), maar zijn er andere data die nog veel gekker zijn!

Zuid-Amerika.

foto: Fixr.com

De zoekopdrachten voor dit continent zijn niet bijzonder gevarieerd.

Oceanië.

foto: Fixr.com

Van dit continent willen we graag weten wat de kosten zijn van huizen in Nieuw-Guinea, wat een vasectomie kost in Nieuw-Zeeland, een IVF-behandeling in Australië.

Advertisement

Afrika

foto: Fixr.com

In Afrika vinden we echt een beetje van alles, wat een huwelijk kost, een geit, of brandstof.

Azië.

foto: Fixr.com

Wat verbaast je het meest over Azië? Wat elektronica kost in China of een neuscorrectie in Zuid-Korea waarschijnlijk niet, maar wat zeg je van Japan (watermeloen) en Kazachstan (eten) bijvoorbeeld?

Advertisement

Antarctica.

foto: Fixr.com

Op deze afgelegen plaats op aarde zoekt men naar hoe duur grond is...

Wat heeft je wel, en wat heeft je minder verbaasd over deze kaart in het bijzonder?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt