Dit Schotse eiland met vuurtoren kost minder dan een huis in Londen: de merkwaardige onroerend goed advertentie

Janine image
door Janine

20 Augustus 2022

Dit Schotse eiland met vuurtoren kost minder dan een huis in Londen: de merkwaardige onroerend goed advertentie
Advertisement

Vuurtorens zijn fascinerende bouwwerken met een romantische stijl. Hun eenzame beeld dat de zee van bovenaf beheerst en verlicht, heeft vele kunstenaars en schrijvers geïnspireerd, zozeer zelfs dat het in het midden van talloze schilderijen of romans is geplaatst.

Ieder van ons heeft minstens één keer in zijn leven willen ontsnappen en ver van iedereen willen gaan wonen. Een eenzame vuurtoren op een eiland is misschien wel de perfecte plek om dit te doen. Nu zouden Londenaren deze mogelijkheid echt kunnen overwegen. Een vastgoedbedrijf heeft een zeer bijzondere advertentie geplaatst waarmee het een heel eiland met een vuurtoren verkoopt voor een werkelijk onmisbare prijs.

via knightfrank

Advertisement
knightfrank

knightfrank

De huizen in de Engelse hoofdstad hebben zeer hoge kosten en bereiken recordhoogtes. De gemiddelde prijs ligt rond de 500.000 pond. Degenen die houden van de rust en het geluid van de golven, die op de rotsen beuken, kunnen een goedkoper alternatief kiezen, namelijk verhuizen naar de vuurtoren van Pladda Island die te koop wordt aangeboden tegen een prijs die aanzienlijk lager is dan de appartementen in Londen, namelijk 350.000 pond.

Het eiland ligt anderhalve kilometer uit de kust van het eiland Arran, het is een strook land van 11 hectare. Naast de vuurtoren koop je namelijk ook de grond er omheen en de cottage, meestal bedoeld voor de huismeester, met 5 slaapkamers, plus twee grote woonkamers. Bovendien, mocht je gasten willen ontvangen, geen zorgen, er is een apart bijgebouw met slaapkamer, keuken, badkamer en eetkamer. Het zou geen volledig eenzame ervaring zijn, want er is genoeg ruimte om iedereen te ontvangen die je wilt.

Advertisement
knightfrank

knightfrank

Dit is de ideale plek voor een natuurliefhebber. Behalve dat de zee op elk moment van de dag beschikbaar is, is het land van Pladda Island zeer vruchtbaar en vooral een rustplaats die geliefd is bij talloze soorten zeevogels. De aanwezigheid van de pier maakt het eilandje gemakkelijk bereikbaar, zowel per boot als per vliegtuig. Het enige nadeel is de afstand tot de plaatsen waar je de eerste levensbehoeften kunt kopen. Als je zou willen verhuizen, moet je dus goed voorbereid zijn.

Hoewel de mogelijkheid suggestief is en het idee om alles op te geven en naar een eenzaam eiland te verhuizen vaak door iemands gedachten gaan, zou verhuizen naar Pladda Island een heel moedige keuze zijn.

Zou jij in een vuurtoren kunnen wonen, ver weg van alles?

Advertisement