17 uitzonderlijke dingen die Japan gewoon helemaal anders maken dan de rest van de wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
17 uitzonderlijke dingen die Japan gewoon…
8 Dingen die maken dat je zin krijgt om Duitsland te willen bezoeken

17 uitzonderlijke dingen die Japan gewoon helemaal anders maken dan de rest van de wereld

Door Skip Tromp de Haas
1.671
Advertisement

Kun jij zeggen hoe goed je Japan kent? Een traditie en cultuur die gewoon heel anders is dan de onze en de rest van de wereld, heeft enkele mysteries en curiosa voor ons in petto die we ons nooit zouden kunnen voorstellen. Bijzondere, vreemde en vaak raadselachtige dingen zitten er in deze cultuur die als kernpunt heeft om respectvol te zijn naar anderen en voor de natuur. Laten we eens 17 bijzondere dingen gaan bekijken van de Japanse cultuur.

1. Het land van manga

foto: imgur

Manga is de voornaamste tak in de Japanse publicatie-industrie, met meer dan 2 miljard verkochte uitgaven per jaar. De Japanners gebruiken meer papier voor deze strips dan voor servetten of zakdoekjes.

2. Poezen brengen geluk

In de meeste Westerse landen wordt een zwarte kat gezien als de brenger van ongeluk, maar niet in Japan, want hier denken ze dat je er gelukkig van wordt en dat ze geluk brengen.

Advertisement

3. Aandacht voor het milieu

In Japan is het water in sloten zo schoon dat er schitterende karpers zwemmen. Dit is absoluut normaal in dit land waar ze veel waarde aan leefomgeving en de boel schoonhouden hechten.

4. Restauranten... in blik!

Er zijn restaurants en bars waar ze alleen voedsel in blik serveren en zijn ze erg succesvol. De beroemdste keten is Mr. Kanso die conserven van over de hele wereld in het assortiment heeft!

5. Een andere manier van groeten

Het is niet gebruikelijk voor Japanners om de hand te schudden bij het groeten. Zij maken veel liever een lichte buiging: hoe dieper des te meer respect men wil tonen.

Advertisement

6. Vorken kan je wel vergeten!

Ze eten in Japan vrijwel alles met stokjes. Elk jaar worden er meer dan 25 miljard paar gebruikt. Met diezelfde hoeveelheid hout zou je 17.000 huizen kunnen maken!

7. Ze zijn allemaal opgevoed om de boel schoon te houden.

AFB: XiKiilzziX/Reddit

De wereld verbaasde zich toen ze Japanse supporters tijdens het WK aan het einde van de wedstrijden hun supportersvakken opruimden waar ze zaten voor de wedstrijd (gewonnen of niet). Dit verbaast niets want kinderen leren al van kleins af aan schoon te maken op school.

 

Advertisement

8. Plaatsen waar je "slaapmaatjes" kunt vinden

Als je je alleen voelt in Japan, dan heb je plekken waar je samen kunt slapen met iemand van het personeel. Het is een ongebruikelijke oplossing die in zeker mat succesvol is onder Japanners. Uiteindelijk gebeuren er geen rare dingen, je gaat slapen en that's it!

9. De klant is erg belangrijk

Heb je ook wel eens diepvriesproducten gekocht en kon je niet alle boodschappen doen omdat je bang was dat alles zou ontdooien? In Japan hebben ze een oplossing daarvoor! Het gemak en een fijne klantervaring staat op de eerste plaats, daarom zijn er speciale gekoelde lockers waar boodschappen in achter kunnen worden gelaten.

Advertisement

10. Dutjes doen op je werk

Dutjes doen terwijl je op kantoor bent is in Japan toegestaan. Dit noemen zij "inemuri" en is toegestaan zodat werknemers niet al te vermoeid raken en zodat ze gezond blijven.

11. Luidruchtig noedels eten

Noedels of welk ander gerecht ook luidructig eten is een teken dat je het eten lekker vindt. Het getuigt ook van goede manieren naar degene die gekookt heeft.

12. Schooluniformen

Je zal vast wel eens personages in manga's of anime's schooluniformen hebben zien dragen. Hiervoor is inspiratie gehaald uit het echte leven, waar jongens en meisjes uniformen dragen in kleuren en stijlen die verschillen afhankelijk van de school.

13. Het centrum van je emoties

foto: Pxhere

Volgens Japanners komen je emoties niet uit je hart maar uit je buik (hara). In die zin wordt het stilzwijgend communiceren gewaardeerd, bekend als "haragei" (praten met je buik)

14. Konijneneiland

Ōkunoshima 🐰🌿😍 #bunnyisland #okunoshima #japan #bunny

Un post condiviso da Pia Victoria Ravnsborg Aanrud (@piaravnsborg) in data:

Okunoshima is beroemd vanwege zijn status als konijneneiland en kan je samen zijn met duizenden zachte konijntjes!

15. Kerst KFC

Als je iets hebt met de populaire restaurantketen, dan moet je Japan wel bezoeken tijdens de kerstperiode. Want elk jaar maakt KFC voor de Japanse markt kip-emmers die anders zijn in vergelijking met de rest van het jaar, natuurlijk geheel in kerstthema!

16. 300 kitkat-smaken

Deze snack die Kitto Katso wordt genoemd is zeer populair onder studenten. De vertaling van de naam betekent "je gaat het zeker halen" wat het 't perfecte cadeau maakt tijdens de examenperiode. Er zijn ook driehonderd uitvoeringen, waaronder een kaassmaak en wasabismaak!

Met dit zoete weetje over het land van de Rijzende Zon, willen we deze reeks afsluiten. En, ben je overtuigd dat dit een land is dat je echt moet bezoeken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt