11 bijzondere dingen die je laten beseffen dat een reis naar Japan echt andere koek is - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 bijzondere dingen die je laten beseffen…
Een mysterieuze berg vol kristallen: Het Swarovskimuseum in Oostenrijk Kleine, onopvallende tattoos... die een eenvoudige maar belangrijke boodschap hebben

11 bijzondere dingen die je laten beseffen dat een reis naar Japan echt andere koek is

Door Skip Tromp de Haas
14.893
Advertisement

Ook mensen die niet de gelegenheid hebben om een reis naar Azië te maken naar landen als China, Japan en Korea, zullen dit als reisbestemmingen beschouwen die cultureel gezien heel anders is, met de typische Oosterse wijze van doen. Maar weet je ook buiten de bloei om van de Sakurabomen in Japan, het Chinese nieuwjaar en de obsessie van Koreaanse meisjes met plastische chirurgie, deze landen echt anders maakt dan andere landen waar je naartoe kunt gaan? Hier hebben we een aantal voorbeelden uit het land van de rijzende zon...

1. Al lopend eten wordt beschouwd als iets dat alleen door slonzige mensen gedaan wordt.

foto: Reuters

2. Er zijn mensen die voor hun vak mensen in de trein duwen tijdens spitsuur.

foto: YouTube
Advertisement

3. In zowel China als Japan is het luidruchtig eten van noedels niet onbeleefd, je laat ermee ook nog eens zien dat je het lekker vindt.

foto: Flickr/mckln

4. Tetrafobie, oftewel de afkeer tegen of angst voor het getal 4 is algemeen. Dat komt doordat in verschillende Oosterse talen het woord 4 hetzelfde klinkt als 'dood'

foto: Wikimedia

Vanwege de opvatting dat er ongeluk kleeft aan het getal 4 is het in Aziatische landen heel gewoon dat parkeerplaatsen, liften, woningen, telefoonnummers en nummerborden dit nummer niet hebben.

5. Je neus snuiten waar andere mensen bij zijn wordt gewoon als smerig ervaren.

foto: Graphic Stock
Advertisement

6. Je hoeft geen fooi te geven! Als je dat wel doet dan loop je de kans dat iemand je achternaloopt om je geld terug te geven. Als je graag je waardering wilt uiten, laat dan beter een kleinigheidje achter.

foto: Graphic Stock/Wikimedia

7. Mensen zien dommelen in het openbaar, misschien wel tegen jou aan, is doodgewoon.

Advertisement

8. Als een Japanner je thuis uitnodigt, wordt het sterk aanbevolen om een cadeau mee te nemen, waar mogelijk op een attente en zorgvuldige manier ingepakt.

foto: Graphic Stock

9. Voor het drinken aan tafel gelden diverse regels: schenk nooit een alcoholische drank in je eigen glas, maar doe dit wel bij anderen (van oud naar jong)! Iemand anders zal zich ontfermen over jouw glas.

foto: Graphic Stock
Advertisement

10. Slapen in zogenaamde capsulehotels waar de kamers even groot zijn als een doodskist, wordt als normaal en aangenaam ervaren. Mensen die op doorreis zijn of mensen die de laatste trein niet gehaald hebben na een avondje met vrienden, maken hier gebruik van.

foto: Wikimedia

11. Tenslotte een gebruik dat als privacyschendend wordt ervaren als je er niet aan houdt: voordat je bij Japanners in huis binnenkomt moet je absoluut je schoenen uittrekken. De gastheer heeft altijd pantoffels in huis speciaal voor bezoek (vaak wegwerppantoffels).

foto: Wikimedia

Dit zijn natuurlijk maar een paar van de situaties waar je terecht in kunt komen wanneer je op reis gaat naar Japan, maar anyway... wat denk jij van deze gewoontes? Hebben ze je nieuwsgierig gemaakt of denk je dat Japan een 'moeilijk' land is om naartoe te gaan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt