Een stewardess ziet een vreemd stel aan boord en weet een meisje van ontvoering te redden

door Skip

13 Februari 2017

Een stewardess ziet een vreemd stel aan boord en weet een meisje van ontvoering te redden
Advertisement

Sheila Fedrick deed haar werk als stewardess, gewoon zoals altijd. Ze wist echter niet dat ze op die dag het leven van iemand zou redden.
Tijdens het moment dat ze controleerde dat alles aan boord zich binnen de norm bevond, begon ze ook de passagiers langs te lopen. Twee van hen merkte ze op, het ging om een 15-jarig meisje en een man die naast haar zat. Lees hier wat ze zag en wat er daarna gebeurde.

via independent.co.uk

Advertisement

"Ik wist met een blik al dat er iets niet klopte."

"Ik wist met een blik al dat er iets niet klopte."

NBC News

Toen ze zich op hen richtte, merkte ze ook het dag-en-nacht verschil op in het soort kleding die ze aanhadden. Het meisje zag er onverzorgd en slordig uit terwijl de man er strak verzorgd, goed uitzag. De stewardess viel het verder op dat hij degene was die namens hun beiden sprak en dat het meisje geen oogcontact maakte.
Sheila was er zeker van dat dit abnormaal gedrag was en dus verzon ze een simpel maar effectief plan om meer te weten te komen over het verdachte stel. Ze pakte pen en papier, ging naar het toilet, schreef haar telefoonnummer op een blaadje en liet het daar achter. Een paar minuten later ging het meisje naar de WC, pikte de hint op en schreef: "ik heb hulp nodig."
De stewardess zag haar vermoeden bevestigd bij het lezen van deze woorden en kwam meteen in actie, zonder echter de aandacht te trekken. Ze ging naar de piloot en vertelde hem wat er was gebeurd. Vervolgens waarschuwde hij de politie. Toen het vliegtuig was geland stonden agenten hun op te wachten.
Door haar scherpe opmerkzaamheid heeft Sheila datgene tot staan gebracht wat uiteindelijk een mensenhandel was dat Joost weet hoe heeft kunnen aflopen. Een tijd later kreeg Sheila een verrassing: het meisje had het telefoonnumer onthouden en heeft haar opgebeld. Sindsdien hebben de twee nog steeds contact met elkaar.

Advertisement