Een boswachter draagt ​​een babyolifant op zijn schouders: de heroïsche redding

Janine image
door Janine

07 Mei 2021

Een boswachter draagt ​​een babyolifant op zijn schouders: de heroïsche redding
Advertisement

Boswachters hebben de taak om het erfgoed van de agrobosbouw te bewaken, het milieu en in het bijzonder de bossen en parken te beschermen. Heel vaak worden ze geconfronteerd met uitdagingen die toewijding en inspanningen vereisen, vooral als dieren in bijzondere moeilijkheden verkeren. Dipika Bajpai, een medewerker van de Indian Forest Service, filmde de reddingsactie die werd uitgevoerd door Palanichamy Sarathkumar en deelde deze op Twitter. De video ging snel viraal en de boswachter werd een held genoemd.

via bbc.com

Advertisement
susantananda3/twitter

susantananda3/twitter

In het zuiden van India droeg de boswachter uit Tamil Nadu een olifantenwelp die in een greppel was gevallen op zijn schouders. De bewaker was op weg naar huis na een nachtdienst toen hij een telefoontje kreeg waarin hij werd gewaarschuwd voor de situatie: een babyolifant blokkeerde de weg, hij was moe en verward. Het kleintje zat namelijk vast in de modder nadat het in een kanaal was gevallen. Palanichamy en zijn collega's wilden hem aanvankelijk naar zijn moeder brengen, die zich aan de overkant van de weg bevond. Er bestond echter het gevaar haar bang en geïrriteerd te maken, dus besloot de man de welp alleen te dragen.

Advertisement
susantananda3/twitter

susantananda3/twitter

Nadat hij de welp ongeveer 50 meter had gedragen, zette hij hem bij een plas water neer in de hoop dat de moeder hem zou vinden. Na vele uren was ze nog niet gearriveerd, en dus ging het team, uit angst dat hun aanwezigheid een belemmering zou kunnen zijn, naar huis. Toen de bewaker de volgende dag terugkeerde, vond hij de welp niet meer, maar vond hij de voetafdrukken van een volwassen olifant op de grond: moeder en zoon waren herenigd en teruggekeerd naar het bos.

susantananda3/twitter

susantananda3/twitter

Met de publicatie van de video, die al snel meer dan 9.000 keer bekeken werd, ontving de boswachter veel steunbetuigingen. Mensen feliciteerden hem en waren verbaasd over zijn kracht en vastberadenheid: alle mensen die in zijn dorp wonen vroegen hem hoe hij erin slaagde een olifant op zijn schouders te dragen die - hoewel een welp - ongeveer 90-100 kg woog. Palanichamy zei dat het dier erg zwaar was, maar de adrenaline en angst hielpen hem om deze inspanning te leveren. Hij was bang zijn evenwicht te verliezen, maar zijn collega’s kwamen tussenbeide en hielpen hem het dier te dragen.

Advertisement