37-jarige vrouw gered met een miraculeuze hartmassage van 75 minuten

Janine image
door Janine

03 Juli 2021

37-jarige vrouw gered met een miraculeuze hartmassage van 75 minuten
Advertisement

Soms verbergen zelfs situaties die dramatisch lijken een vaag sprankje hoop. Precies wat, dankzij de buitengewone inzet van sommige mensen en een flinke dosis geluk, ze tot gelukkige en positieve gebeurtenissen maakt.

Zo konden we samenvatten wat er gebeurde met een 37-jarige Italiaanse vrouw, moeder van een klein meisje, die letterlijk het risico liep het niet te halen, maar de voorzienige en vasthoudende tussenkomst van de drie hulpverleners hielden haar met al hun krachten in leven. Een bijna recordbrekende ingreep, waarvoor de vrouw naar eigen zeggen enorm dankbaar was. En we vinden het niet moeilijk om het te geloven.

via Tgcom24

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Dit alles gebeurde in Puglia, in de provincie Foggia, in de nacht van 5 op 6 juni 2021. Vanaf het moment dat de ambulance werd gealarmeerd tot de artsen kwamen, zijn er ongeveer 7 minuten verstreken, waarin de vrouw die het bewustzijn was verloren, ook haar hartslag verloor.

Het spreekt voor zich dat, geconfronteerd met een dergelijke situatie, iedereen zou hebben gedacht dat er niet veel aan te doen was. Toch besloten de paramedici die er na het telefoontje naar toe snelden dat ze het onmogelijke zouden proberen. Ze begonnen onmiddellijk met reanimeren, handmatig uitgevoerd door de drie artsen, maar gaven aanvankelijk niet het gewenste resultaat. De vrouw bleef bewusteloos.

Advertisement
Unknown/Wikimedia - Not the actual photo

Unknown/Wikimedia - Not the actual photo

Totdat de paramedici, die doorgingen met hun hartmassage, een zeer lichte ademhaling hoorden van de jonge moeder. "Het was bijna een zucht - zei Rocco Paglia, een van hen - we lagen op de grond en we stopten niet met proberen haar te reanimeren, gedurende een uur en twintig minuten. We moesten haar ook adrenaline geven omdat het echt kritiek was".

En al was het maar een zwakke ademhaling, de vrouw reageerde op haar redders. "We waren uitgeput - zeiden ze - maar ze leefde nog, wat er gebeurde is bijna een wonder". En in feite, gezien de omstandigheden, is het verhaal echt ongelooflijk: het feit dat de paramedici nooit opgaven was van fundamenteel belang, dankzij hun vasthoudendheid kan de 37-jarige deze slechte ervaring navertellen.

Het had zeker veel erger kunnen aflopen, en zo'n lange hartmassage is echt een recordbrekende reanimatie. "Ik zal jullie voor altijd dankbaar zijn - zei de vrouw, daarna opgenomen in het ziekenhuis voor de nodige controles - het is een wonder".

Advertisement