10 buitengewone dingen over Japan waar veel mensen niet van af weten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 buitengewone dingen over Japan waar…
13 verrassende optische illusies die je hersenen op tilt doen slaan Door de warmtegolf in Groot-Brittannië komen er op akkers ongelofelijke archeologische

10 buitengewone dingen over Japan waar veel mensen niet van af weten

Door Skip Tromp de Haas
1.820
Advertisement

Japan verschilt heel erg van andere landen in deze wereld. Ondanks de beperkte landoppervlakte is het een van de meest technologisch geavanceerde landen ter wereld, en blijft desondanks de link met het verleden en de tradities nog steeds sterk. Achter deze unie van heden en verleden zit een cultuur die is gebaseerd op respect voor de medemens en voor de natuur, een symbool voor beschaafdheid in heel de wereld. Kijk dus je ogen uit in deze galerij van 10 dingen en verschijnselen die je nog niet kende van het land van de rijzende zon.

1. In Japan zijn KitKats erg populair, zo populair dat ze overal worden verkocht, zelfs in postkantoren! Er bestaan meer dan 300 lokale en seizoensgebonden smaken.

2. 's Werelds oudste bedrijf is Japans. Kongō Gumi is een bouwbedrijf dat is opgericht in 578 na Christus!

foto: Wikipedia
Advertisement

3. Ondanks dat Japan een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is, heeft het ook een van de hoogste percentages aan bosgebieden (68,55%).

4. Er is een fabriek, FANUC, waar 30 dagen lang zonder toezicht door mensen wordt gewerkt. Robots produceren andere robots met een snelheid van 50 stuks per dag!

5. Treinen rijden altijd op tijd! Wanneer ze ook maar vijf minuten vertraging hebben, krijgen passagiers formele excuses, en als het een uur duurt, dan haalt dit zelfs het nieuws.

6. Kinderen in Japan krijgen les in schoonmaken op school. Ze vinden het belangrijk daar, omdat je iets leert over verantwoordelijkheid, gelijkheid en respect.

7. Ongeveer 81% van de Japanse bevolking heeft een volledig automatische high-tech wc. Daardoor hoef je dan niets aan te raken.

8. Internetcafés doen ook dienst als appartementen. Een goedkope oplossing voor diegenen die zich geen huis kunnen veroorloven.

9. Iedereen die de honderd haalt krijgt een zilveren beker van de premier. De gemiddelde leeftijd is gestegen met de jaren, dus zoekt men nu naar een nieuw materiaal om de bekers van te maken!

10. In Japan moeten mensen in de leeftijd tussen de 45 en 74 hun eigen heupomvang meten elk jaar zodat deze binnen bepaalde grenzen blijft. Als er niet aan dit criterium wordt voldaan, riskeren zij zware boetes.

Dit was het laatste feitje om te weten dat met Japan te maken heeft. Als je zin hebt gekregen om het eerste de beste vliegtuig te pakken richting dit land... geen zorgen, dit is volkomen normaal! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt