7 fascinerende Franse dorpen die je zelfs Parijs doen vergeten

door Skip

08 September 2018

7 fascinerende Franse dorpen die je zelfs Parijs doen vergeten
Advertisement

Wanneer je een vreemd land bezoekt dan is het normaal dat je wordt aangetrokken door de hoofdstad, maar als dit land Frankrijk is, dan is een bezoek aan Parijs onontbeerlijk.

En toch, ondanks dat de charme en rijke geschiedenis van de "stad der liefde" niet in twijfel mag worden getrokken, komt de culturele identiteit van een volk vaak het meest authentiek tot uiting in de kleine centra van dorpen en steden.

Dorpen, die vrij zijn van van het kosmopolitische karakter van grote metropolen, tonen het traditionele karakter van een land en kunnen ze net zoveel charme hebben, zoals deze 7 schattige Franse plaatsjes die je wel moet bezoeken.

Advertisement

1. Eguisheim, Elzas

1. Eguisheim, Elzas

More pics than views…/wikimedia

Als je Eguisheim binnengaat heb je gelijk het gevoel dat je een sprookje beleeft. De bezoeker wordt namelijk betoverd door de druivenbladeren die op de daken liggen van de gekleurde huizen in dit dorpje met een geschiedenis die al duizend jaar teruggaat, zo niet meer. Het dorp is zo mooi dat de Fransen het hebben verkozen als lievelingsdorp van het land.

Advertisement

2. Rochefort-en-Terre, Bretagne

2. Rochefort-en-Terre, Bretagne

Selbymay/wikimedia

Dit fascinerende Franse plaatsje heeft een van de meest karakteristieke en bekende centra in Bretagne. In elk hoekje tref je betoverende granieten huizen, bedekt met schitterende en kleurrijke bloemen. Het dorp is ook bekend vanwege het Naia-museum dat op het kasteelterrein staat en meer dan 200 moderne kunstwerken huisvest.

3. Saint-cirq Lapopie, Lot

3. Saint-cirq Lapopie, Lot

Adam Baker/wikimedia

Dit is een van de mooiste middeleeuwse Franse dorpjes. Vanaf de heuvel waarop het gelegen is, domineert het de Lotvallei en wordt je getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de Lotrivier.

4. Noyers sur Serein, Bourgogne

4. Noyers sur Serein, Bourgogne

pixabay

Een halteplaats die je niet mag overslaan als je van rieten daken en middeleeuwse stenen straatjes houdt. Er wordt bovendien in november een truffelfestival gehouden dat duizend bezoekers trekt uit heel Frankrijk.

5. Estaing, Aveyron

5. Estaing, Aveyron

pixabay

Dit dorpje is echt een pareltje, niet alleen vanwege de prachtige uitzichten die je hebt vanaf het kasteel, maar ook dat je lange wandelingen kunt maken langs de rivier en er kunt picnicken. Maar daarnaast natuurlijk vanwege de stenen brug die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat sinds 1998.

Advertisement

6. Kerhinet, Loire-Atlantique

6. Kerhinet, Loire-Atlantique

Cbyd /wikimedia

Dit lieflijke dorpje is beroemd om zijn traditionele huizen met golvende daken van stro. Er zijn er 18, waaronder het Smakenhuis en het Huis der ambachten waar je lokale producten kunt kopen zoals cider en typische sieraden.

7. Béziers, Hérault

7. Béziers, Hérault

Omnidoom 999/wikimedia

Deze hele oude van oorsprong Gallische stad speelt nu nog steeds een belangrijke bestuurlijke en commerciële rol in het gebied, en zijn historische monumenten nog altijd even luisterrijk, zoals bijvoorbeeld de voormalige Saint Nazaire kathedraal met het Musée Lapidaire.

Advertisement