Bij LEGO hebben ze op ware grootte een volledige werkende Bugatti Chiron nagemaakt

door Skip

04 September 2018

Bij LEGO hebben ze op ware grootte een volledige werkende Bugatti Chiron nagemaakt
Advertisement

LEGO is het bedrijf dat gewoon vooroploopt in de productie van speelgoedbouwsteentjes. We zijn wel minimaal een keer in ons leven bezig geweest met iets te bouwen waarvan je dan droomde dat het later echt zou worden. Nou, deze keer heeft LEGO onze wensen vervult en heeft het een 1:1 versie gemaakt van een volledige werkende en mega dure super car. In de video onderaan het artikel kan je je vergapen aan de testrit.

Advertisement
Lego/Youtube

Lego/Youtube

Het lijkt haast niet mogelijk, maar toch is het zo! Het bedrijf LEGO heeft in samenwerking met Bugatti een 1:1 replica gemaakt van een volledig werkende Chiron. Met behulp van meer dan een miljoen gewone legeosteentjes en ongeveer 2300 speelgoedmotoren van LEGO is de snelste auto ter wereld nagemaakt.

De auto is waarheidgetrouw nagemaakt in elk detail en werken alle belangrijkste onderdelen zoals lichten, deuren, en snelheidsmeter. Ook het interieur is zeer goed verzorgd, te beginnen met het stuur, de stoelen, dashboard, de pedalen en de schakelpook. Alles, behalve het metalen frame is nagemaakt door legosteentjes en Technic-onderdelen met elkaar te combineren.

Advertisement
Lego/Youtube

Lego/Youtube

Andy Wallace, die de testrit met de auto heeft gedaan, voormalig coureur in de 24-uursrace van Le Mans en de Daytona is op dit moment Bugatticoureur. De auto wordt volledig aangedreven door speelgoedmotoren die zijn geproduceerd door het Deense bedrijf. De prestaties zijn in de verste verte natuurlijk niet te vergelijken met de auto die alle snelheidsrecords verbreekt, maar heeft de auto toch respectabele resultaten neergezet, gezien het feit dat het hier gaat om een prototype dat nog nooit eerder gebouwd is.

De motor, zoals al eerder gezegd, heeft een vermogen van 5,3 pk tegenover de bijna 1500 pk van het origineel en heeft 'ie een snelheid gehaald van net boven de 20 kilometer per uur. Zoals de traditie het wil met 's werelds beroemdste bouwsteentjes is er geen lijm of ander soort hechtmiddel gebruikt. Ingenieurs uit Kladno, Tsjechië hebben een jaar van keihard werken ervoor nodig gehad.

Lego/Youtube

Lego/Youtube

Juist door de haast maniakale inzet van werknemers zien de twee auto's er van dichtbij er bijna identiek uit. Dit team dat betrokken was bij de bouw van deze auto, is hetzelfde team dat zich bezighoudt met de constructies in LEGO-land en de grote bouwsels die je buiten de winkels vindt. Lena Dixen, senior vice president van producten en marketing bij Lego zegt erg tevreden te zijn met het werk van het team.

Dit nieuwe project lijkt de weg vrij te maken voor een hele nieuwe manier van uitproberen in het Lego Technic-wereldje en voor een nieuwe creatieve impuls die door kan worden getrokken naar themaparken. De modellen van de Bugatti Chiron zijn te koop in de winkel en beschikbaar bij officiële verkooppunten, waar hij is te krijgen voor een veel lagere prijs dan de geschatte 3 miljoen dollar. Ondertussen kunnen we ons vergapen aan de video en de ongemeen gave testrit!

Advertisement