Heineken lanceert de eerste schoenen met ingebouwd bier: hier komen de Heinekicks

Janine image
door Janine

25 Augustus 2022

Heineken lanceert de eerste schoenen met ingebouwd bier: hier komen de Heinekicks
Advertisement

Vaak ontdek je nieuwe en extravagante combinaties die negatief worden beoordeeld, maar op de lange termijn juist winnend blijken te zijn. Wie weet of dit het geval is met Heineken die een tot nu toe nog nooit eerder vertoonde combinatie heeft gecreëerd: sneakers en bier.

Het Nederlandse bedrijf met als motto "waarom op het droge lopen als je op bier kunt lopen?" lanceert haar Heinekicks, sneakers met een transparante zool gevuld met bier. De drank wordt in de basis geïntroduceerd dankzij een specifiek hulpmiddel.

via sneakerfreaker

Advertisement

Deze schoenen, gemaakt dankzij de samenwerking tussen Heineken, Le Pub en The Surgeon, hebben een transparante zool, waardoor het bier zichtbaar wordt (dat echter niet gedronken kan worden). De kleuren herinneren duidelijk aan het bedrijf dat ze heeft gemaakt, ze zijn namelijk groen, wit en rood, plus enkele zilveren details. Bovendien lijkt het erop dat de producenten aan alles hebben gedacht en een nieuw en ongewoon juweeltje hebben toegevoegd. In het flapje van de schoen is een kleine flesopener verborgen, die indien nodig kan worden losgemaakt en gebruikt.

Het bedrijf besloot deze schoenen te maken door zich te inspireren op Heineken Silver (op basis van gerst, zeer licht en weinig alcohol). Uiteraard zullen ze limited edition zijn. Hoeveel er zullen worden geproduceerd, is nog niet bekend, maar zeker is dat de schappen snel leeg zullen zijn, zoals gebeurde bij de schoenen van bekende supermarktketens.

Advertisement
Pexels

Pexels

De uitvinding is niet alleen bedoeld om mensen aan te moedigen om van deze innovatieve ervaring te genieten, maar ook om de boodschap uit te zenden dat de enige manier om van het leven te genieten is door een open geest te hebben, om "op een biertje lopen" niet vreemd te vinden.

De Heinekicks, gepresenteerd in Singapore, kunnen eenvoudig online worden gekocht. De verkoopprijs is nog niet bekend. Alleen de tijd zal ons leren of deze creatie succesvol zal zijn.

Zou jij ze kopen?

Advertisement