Een gigantisch spookschip doemt weer op na 10 jaar en doen vissers het in hun broek van angst

door Skip

04 September 2018

Een gigantisch spookschip doemt weer op na 10 jaar en doen vissers het in hun broek van angst
Advertisement

De zogenaamde spookschepen komen plots tevoorschijn en verdwijnen ook weer net zo snel in de immense oceanen, en zijn een van die onderwerpen die het meest voor interessant leesvoer hebben gezorgd en die de verbeelding van iedereen heeft geprikkeld ooit. Vaak denken we dan ook aan het piratenwereldje en komen er legendes aan te pas die ook de meest vaardige matroos doen huiveren.

Het zal vast daarom wel zijn dat enkele vissers doodsbang waren nadat ze waren gestuit op een joekels spookschip, gestrand op een zandbank voor de kust van Myanmar. Op het schip heerste er een surreële stilte, ondanks dat het schip structureel gezien in orde bleek te zijn. Alleen door ingrijpen van autoriteiten was het mogelijk om het mysterie op te lossen.

Advertisement
Een gigantisch spookschip doemt weer op na 10 jaar en doen vissers het in hun broek van angst - 1

Het spookschip, waar geen mens was te bekennen, vervoerde geen handelswaar, en was deze ruim 180 meter lang. Groot zat om mega eng over te komen. Aan een zijde stond z'n naam vermeld en kon hierdoor het verhaal worden achterhaald. Het ging om het vrachtschip Sam Rataulangi PB1600.

Advertisement
Een gigantisch spookschip doemt weer op na 10 jaar en doen vissers het in hun broek van angst - 2

Dankzij het ingrijpen van de autoriteiten kon het mysterie worden opgehelderd. Ongeveer 10 jaar eerder liep het enorme vrachtschip averij op. Het werd toen leeggehaald en werd het door de Independence weggesleept naar zijn bestemming. De weersomstandigheden hadden echter iets anders in petto. Door slecht weer werd de hele operatie niet te doen en raakte men ieder spoor bijster van het schip in 2009. Het schip werd verzwolgen door de duisternis van de oceaan en dobberde het 10 jaar lang Joost mag weten waar voordat het weer zijn spoookachtige opwachting maakte.

We weten niet waar het schip in al die jaren is heengegaan, het is niet bekend of er iemand aan boord is gegaan in de hoop op een gemakkelijke buit of dat het volledig geïsoleerd was geraakt op open zee. Alles wat we weten is dat de de legendes over spookschepen wel een hoger waarheidsgehalte lijken te hebben.

Advertisement