15 unieke stranden die je lijstje met reisbestemmingen langer zouden moeten maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 unieke stranden die je lijstje met…
Je toekomst staat niet vast in schoolrapport - Deze post door deze psycholoog zou iedereen moeten lezen 17 prenten die je echt doen beseffen hoezeer technologie ons leven heeft veranderd

15 unieke stranden die je lijstje met reisbestemmingen langer zouden moeten maken

Door Skip Tromp de Haas
1.842
Advertisement

Wie altijd richting zee reist heeft doorgaans een exact idee van wat soort uitzicht diegene hebben wil, en ook dat lekkere gevoel dat je ervan kan krijgen. Mensen met een meer avontuurlijke instelling zoeken niet steeds plekken op met dezelfde kenmerken, maar proberen nieuwe omgevingen aan zee te vinden, met unieke kleuren, omgevingen die zo bijzonder zijn dat ze voor altijd in het geheugen gegrift blijven.
Als dit ook iets is wat jij graag doet, nou dan kan je hier een paar boeiende bestemmingen vinden die je op je lijstje van reisbestemmingen kan zetten die je absoluut nog moet aandoen! 

1. Het roze zandstrand op Harbour Island - Bahamas.

2. Het lichtgevende strand op Vaadhoo - Malediven.

Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door het enzym luciferase dat door dinoflagellaten die in het water zit wordt aangemaakt om zich te verdedigen tegen vijanden.

Advertisement

3. Het glasstrand van Fort Bragg - Californië

Deze 'stenen' hebben zich gevormd doordat jarenlang vuilnis zich ophoopte in het noordelijk deel van de stad. In 1998 begon de eigenaar van dit gebied met een zuivering van het gebied dat vijf jaar duurde, waardoor hij het kon verkopen aan de staat Californië die er een toeristenattractie van maakte. Deze wordt nu door duizenden mensen bezocht elk jaar. Jammer genoeg nemen veel van deze toeristen stenen mee tijdens hun bezoek, ondanks dat dit verboden is. Dus, als je een reisje plant naar Californië, dan kan het zijn dat je niet zo heel veel tijd meer hebt om deze plek te bezoeken...

4. De Giant's Causeway - Ierland.

Deze plek bevindt zich op de noordoostkust van Ierland en wat je hier ziet op de foto zijn grote blokken en zuilen van basalt die zijn gevormd na een vulkaanuitbarsting die tussen de 50 en 60 miljoen jaar geleden plaatsvond. Misschien niet de ideale plek om te zwemmen, maar wel een plek om de geeologische geschiedenis van de aarde te ervaren, dat zeker!

5. Playa de Amor - Marieta-eiland, Mexico

Beter bekend als 'het verborgen strand' en staat bekend als een van de meest gewilde bestemmingen door toeristen die deze streek bezoeken... zonder meer!

Advertisement

6. Het groene zandstrand in Kourou - Frans Guyana.

7. Pfeiffer Beach - California.

Op sommige plekken op dit strand krijgt het zand een paarsige kleur, dat het uniek maakt!

Advertisement

8. Het schelpenstrand - Australië

Zestig kilometer aan strand in Shark Bay, helemaal bedekt met schelpen!

9. Het strand van de kathedralen - Spanje.

Om al dit natuurschoon te bewonderen moet je naar Galicië gaan, ten westen van het stadje Ribadeo om precies te zijn.

Advertisement

10. Benagilgrot - Portugal

11. Hot Water Beach - Nieuw-Zeeland.

Badgangers die op dit strand op het schiereiland Coromandel komen gaan in deze kleine zandbadjes zitten, waar het water van onderen doorheen sijpelt warm is. Via deze video kan je iets extra's te weten komen over dit bijzondere strand. 

12. Anse Source d’Argent - De Seychellen.

Het eiland waarop dit aardse paradijs zich bevindt is het eiland La Digue en wordt als het mooiste strand ter wereld gezien... en dat valt moeilijk te ontkennen!

13. Het rode zandstrand in Rabida - Galapagos.

14. Navagiostrand, Zakynthos - Griekenland.

foto: pixabay.com

15. Aruba - Caraïben.

In dit luxeresort kan je pootjebaden met schitterende flamingo's om je heen! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt