De 8 onbekende plaatsen in Londen die je zeker moet bezoeken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 8 onbekende plaatsen in Londen die…
Strijd om wegwerpflessen: dit zijn de eetbare bollen water die ons helpen het milieu te sparen Hier is de

De 8 onbekende plaatsen in Londen die je zeker moet bezoeken

Door Janine
1.046
Advertisement

Wanneer we denken aan de stad Londen is het onmogelijk om niet te denken aan de iconische beelden van de door internationaal toerisme gevierde plaatsen, zoals de Big Ben, de wisseling van de koninklijke wacht bij Buckingham Palace, een bezoek aan het British Museum en een bezoek aan de grote groene long van Hyde Park. Maar de hoofdstad van Groot-Brittannië verbergt plaatsen die minder bezocht worden door massatoerisme, en wij raden je aan om deze tijdens je volgende reis naar het Verenigd Koninkrijk te bezoeken.

De wijk Walthamstow

Gelegen in het noordoosten van de stad en gemakkelijk te bereiken met de Victoria Line, wordt de populaire wijk Walthamstow vandaag beschouwd als de "Montmartre" van de Britse stad. Niet alleen belangrijke musea, botanische tuinen en kerken met imposante architectuur, maar ook een wijk met een uitgesproken artistieke gevoeligheid; het is geen toeval dat elk jaar in de eerste dagen van juni de E17 Art Trail, een reizend festival om de verborgen schatten van Walthamstow te ontdekken, hier plaatsvindt.

Het monument voor the Great Fire van Londen

Deze gedenkzuil, ook bekend als “The Monument", is 61 meter hoog en bestaat uit een basis in Dorische stijl met een top versierd met een urn waaruit gouden vlammen tevoorschijn komen. Het "monument" werd een paar jaar na de beroemde brand opgericht die de hoofdstad in 1666 verwoestte. Tegenwoordig is het een van de minst bekende plaatsen voor het massatoerisme, maar tegen de voordelige prijs van slechts 4,5 pond (ongeveer 5 euro) kun je de 311 treden beklimmen die leiden naar de top waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Londen.

Advertisement

Het Leighton House Museum

Verborgen in het kloppende hart van de wijk Kensington is dit museumhuis uit de Victoriaanse tijd van Sir Frederick Leighton een kostbare schat. Gebruikt als een ontmoetingsplaats voor veel van de intellectuelen van de late negentiende eeuw, is dit onbekende museum in het centrum van Londen nu een must-see, zelfs alleen voor de mozaïeken, goud, en de kostbare tapijten in de Arabische Hal: een kamer op een verfijnde manier bedekt met goud en van oosterse decoraties geïnspireerd op het Palazzo della Zisa in de provincie Palermo.

Het Saint Pancras station

foto: Pxhere

Van een toevluchtsoord voor daklozen tot een meesterwerk van spoorwegarchitectuur. Vandaag is het station van Saint Pancras in Londen, evenals een belangrijk spoorwegknooppunt van internationale treinen, ook een plaats geworden die de structuur van de gotische architectuur van de grote kathedralen lijkt te herinneren, en dit is het werk van de Britse ingenieur George Gilbert Scott. De meest karakteristieke hoek van het station is ongetwijfeld de “Meeting Place”, waar een bronzen standbeeld opvalt, opgedragen aan alle geliefden van de wereld. En als je de straat oversteekt, bevind je je in King's Cross, waar je het "platform 9 en 3/4" kunt bekijken, geïnspireerd op de avonturen van de tovenaar Harry Potter!

Richmond Park

Minder bekend dan het enorme Hyde Park in het stadscentrum, heeft Richmond Park echter een schat die onmogelijk niet te bewonderen is: het damhert. Deze buitengewone dieren maken deel uit van een koninklijk reservaat met een omheind park van 9,55 vierkante kilometer, een van de grootste in de stad. In het Richmond Park is het mogelijk om, leunend op de zogenaamde "Henry VIII's Hill" van een prachtig uitzicht op de London Eye en het centrum van de hoofdstad te bewonderen.

Advertisement

Het "kleine Venetië"

Er is een kanalenkruispunt ten noorden van Paddington die aan de mooiste plekjes van de stad Venetië doet herinneren; vandaag is "Little Venice" een ontmoetingsplaats voor jongeren waar je kunt genieten van drankjes en cocktails schommelend in de afgemeerde boten, waarvan er velen worden gebruikt als pittoreske restaurants en pubs.

De Neasden Temple

Gelegen in de wijk Brent, met een hoge populatie van Indiase afkomst, werd de Neasden tempel ingehuldigd in 2010 volgens de architectonische voorschriften van heilige hindoe-teksten. Het gebouw is gemaakt met wit marmer uit Carrara en Bulgarije en wordt ondersteund door 210 pilaren gegraveerd met afbeeldingen uit de Hindoe-geschiedenis. De tempel kan bezocht worden door elk lid van verschillende religies, maar let op: als je eenmaal de drempel over bent, mag je alleen op blote voeten lopen!

Advertisement

De Kew Royal Botanic Gardens

De botanische tuin van Londen werd in de achttiende eeuw opgericht door prinses Augusta van Saxen-Gotha-Altenburg en is tegenwoordig erfgoed van de UNESCO. De Kew Gardens bestaat uit ongeveer 40 gebouwen en 7 serres en biedt onderdak aan planten en exemplaren van over de hele wereld, een Japanse pagode, een 18 meter hoge promenade, een kunstgalerie en een veelheid aan beelden en fonteinen. Een echt paradijs op aarde.

We hebben onze vlucht naar Londen al geboekt; we willen deze verborgen wonderen voor geen goud missen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt